פלאפל, מרק תירס- ועוד מתכונים פשוטים וטעימים על בסיס קופסאות שימורים

Canned Vegetables

Steve Cukrov/shutterstock

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
Canned Vegetables
Steve Cukrov/shutterstock

בישול מחוץ לקופסה

זה נשמע כמו משימה מ'מאסטר שף', אבל לא צריך להיות טבחים מדופלמים בשביל לבשל אוכל טעים על בסיס קופסאות שימורים. מסלט לבבות דקל ועד פלאפל: קבלו 19 מתכונים טעימים עם שימורים

עוד בנושא: 13 דרכים שונות ופשוטות להכין ביצים

Latkes
Latkes by Jo Zimny Photos (CC BY-NC-ND)

לביבות תירס

מצרכים:
1 קופסת שימורים קטנה של תירס מתוק שטוף ומסונן | פטרוזיליה | כוס פירורי לחם | 1 ביצה | תיבול: מלח, פלפל שחור ואבקת מרק
אופן ההכנה:
טוחנים היטב את גרגירי התירס בבלנדר, מעבירים לקערה ומערבבים עם שאר המצרכים. יוצרים לביבות ומטגנים (משני הצדדים) במחבת עד להזהבה

לבבות דקל פרוסות
באדיבות וילי פוד

סלט לבבות דקל

מצרכים:
200 גרם פרוסות לבבות דקל מקופסת שימורים | שמן זית | שום כתוש | חצי לימון | מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את לבבות הדקל עם שאר המצרכים, מניחים לרבע שעה בשביל שהטעם ייספג, מערבבים ומוסיפים תבלינים

Small, Oily Fish
ALEAIMAGE/istockphoto

סלט מלפפונים עם סרדינים

מצרכים:
3 מלפפונים | 3 גבעולי סלרי | בצל סגול | שמיר | קופסת סרדינים | לימון
אופן ההכנה:
קוצצים את המלפפונים, מוסיפים סלרי, בצל קצוץ, כמה שמיר שרוצים, מיץ לימון, מעט שמן מקופסת הסרדינים ותבלינים לפי הטעם (אפשר גם פלפל חריף). כעת מוסיפים את הסרדינים, מערבבים בשנית וזהו

גרעיני תירס מתוק
באדיבות וילי פוד

סלט תירס ושמיר

מצרכים:
2 קופסאות שימורים של תירס מתוק | שמיר | מיונז | 2 מלפפונים חמוצים | מלח ופלפל
אופן ההכנה:
שמים בקערה תירס (מסונן), שמיר קצוץ ומלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות. כעת מוסיפים מיונז ותבלינים, מערבבים ומגישים

20111019-FNS-RBN-1747
20111019-FNS-RBN-1747 by U.S. Department of Agriculture (CC BY)

ממרח טונה

מצרכים:
5 קופסאות טונה בשמן | 5 כפות מיונז | חופן עירית קצוצה | חופן סלרי קצוץ (לא חובה) | 1 פלפל אדום חתוך דק | 3 מלפפונים חמוצים חתוכים דק | מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
לאחר סינון הטונה, חיתוך הירקות וקיצוץ העשבים, מוסיפים מיונז ותבלינים לפני הטעם ומערבבים

white bean soup with crisped prosciutto
white bean soup with crisped prosciutto by tracy benjamin (CC BY-NC-ND)

סלט שעועית לבנה

מצרכים:
קופסת שימורים גדולה (580 גרם) של שעועית לבנה שטופה ומסוננת | חצי כוס של עלים ירוקים (כוסברה, פטרוזיליה, סלרי, נענע… לפי הטעם) | חצי בצל קצוץ | 1 עגבניה טריה או 2 עגבניות משומרות, שטופות ומסוננות | תיבול: מלח, פלפל שחור ושמן זית
אופן ההכנה:
מערבבים את הכל בקערה ומתבלים. בתיאבון

Spaghetti
svariophoto/shutterstock

ספגטי ברוטב עגבניות

מצרכים:
500 גרם ספגטי | 2 קופסאות שימורים של קוביות עגבניה | 1 בצל קצוץ | תיבול: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וסוכר
אופן ההכנה:
בזמן שהפסטה מתבשלת, מטגנים בצל עם פפריקה ומוסיפים עגבניות משומרות ותבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים רבע שעה על אש קטנה. מוסיפים את הספגטי ומגישים. מומלץ לגרד גבינת פרמזן

נתחי טונה בשמן
באדיבות וילי פוד

סלט ירקות עם טונה וביצה

מצרכים:
טונה בשמן | ביצה קשה | ירקות לסלט (מלפפון, עגבניה, גזר ופלפל) | תיבול: שמן זית, מלח, פלפל, מיץ לימון
אופן ההכנה:
קוצצים את הירקות, פורסים ביצה קשה, מוסיפים טונה (לאחר סינון השמן), מערבבים, מתבלים ומגישים

פטריות חתוך מהדרין תפארת
באדיבות וילי פוד

סלט פטריות

מצרכים:
1 קופסת שימורי פטריות (שטופות ומסוננות) | 1 גמבה קלויה (או מקופסת שימורים) | 1 מלפפון חמוץ | 1 בצל | פטרוזיליה | תיבול: שמן, חומץ, מלח, פלפל שחור ומעט סוכר
אופן ההכנה:
חותכים גמבה ומלפפון חמוץ, קוצצים פטרוזיליה ובצל. מערבבים עם הפטריות, מוסיפים תבלינים, שמן וחומץ, מערבבים שוב ומגישים

Hummus
etorres/shutterstock

חומוס

מצרכים:
1 קופסת שימורי גרגירי חומוס שטופים ומסוננים | כוס טחינה גולמית | חצי כוס מים קרים | תיבול: מלח, לימון וכמון
אופן ההכנה:
מכניסים למעבד מזון את כל החומרים וטוחנים למרקם חלק. ניתן להוסיף מעל שמן זית וגרגירי חומוס שלמים

peas and carrot
peas and carrot by Czendon / pixabay (None)

אפונה וגזר ברוטב

מצרכים:
קופסת שימורי אפונה וגזר | 1 בצל קצוץ | 12 כפות רסק עגבניות | שמן זית | חצי כוס מים | תיבול: מלח, פלפל שחור וסוכר
אופן ההכנה:
מטגנים בצל ומוסיפים רסק עגבניות וסוכר ומערבבים כמה דקות. מוסיפים ירקות ותבלינים, מוסיפים מים, מערבבים ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל כרבע שעה

102016_costco_grocery_prices_slide_39_fs
Elena Shashkina/shutterstock

מרק שעועית עם בצקונים

מצרכים:
קופסת שימורי שעועית ברוטב עגבניות | 3 כפות רסק עגבניות | 4 כוסות מים | מלח ופלפל שחור | לבצקונים: 1 ביצה, 4 כפות קמח ומעט מים
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר שעועית עם מים, רסק ותבלינים. מערבבים את מרכיבי הבצקונים ושופכים את הבלילה לתוך הסיר תוך כדי ערבוב עם מזלג. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות

 Green Peas
Green Peas by Veganamente / pixabay (None)

ממרח אפונה בטעם כבד

מצרכים:
2 בצלים קצוצים | 1 קופסת שימורי אפונה | 1 כוס אגוזי מלך | שמן קוקוס | מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן קוקוס ומכניסים לבלנדר עם שאר החומרים. טוחנים עד לקבלת מרקם חלק

Dress Up Tomato Soup
juefraphoto/istockphoto

מרק עגבניות

מצרכים:
800 גרם שימורי עגבניות מרוסקות | 2 קופסאות רסק עגבניות | 1 בצל קצוץ | תיבול: מלח, פלפל שחור ואורגנו
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל, מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים עגבניות מרוסקות ו-4 כוסות מים. לאחר הרתיחה, מבשלים על אש קטנה כחצי שעה ומוסיפים תבלינים. מומלץ לטחון את המרק

חצאי אפרסקים בסירופ קל וחלב מרוכז
באדיבות וילי פוד

קציפות חלב מרוכז עם קוקוס ואפרסקים

מצרכים:
קופסת חלב מרוכז | 100 גרם חלב קוקוס | תחתית מוכנה של עוגה | 1 קופסת שימורי אפרסקים
אופן ההכנה:
מבשלים במשך שעתיים את החלב המרוכז עם מים ומלח ומקררים במי קרח. לאחר חצי שעה מערבבים את החלב המקורר עם חלב קוקוס, מכניסים את התערובת למיכל הקצפה עם גז, מנערים ו"מרססים" על תחתית העוגה. מגישים לצד אפרסקים

Corn Bisque
ArtCookStudio/istockphoto

מרק תירס

מצרכים:
2 וחצי קופסאות שימורי תירס מתוק | 5 כפות רוטב סויה | 3 כפות קורנפלור | 2 ביצים טרופות | מלח, פלפל שחור וסוכר
אופן ההכנה:
מרסקים בבלנדר קופסה וחצי של תירס (עם הנוזלים) ושמים בסיר ביחד עם קופסת התירס הנוספת, מים עד ¾ מגובה הסיר, סוכר, מלח, פלפל שחור ורוטב סויה. לאחר הרתיחה מבשלים עוד כ-20 דקות, מוסיפים קורנפלור, מערבבים ומבשלים עוד כ-10 דקות או עד שהמרק מסמיך

Veggie Meatballs
ALLEKO/istockphoto

קציצות טונה ברוטב אדום

מצרכים:
2 בצלים גדולים קצוצים | פטרוזיליה קצוצה | 3 קופסאות טונה בשמן (מסוננת) | 4 ביצים | חצי כוס סולת חיטה | 2 כפות קמח | פחית שימורים של עגבניות חתוכות | תיבול: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה טונה, 1 בצל, פטרוזיליה, ביצים, קמח וסולת ומניחים במקרר כחצי שעה. בינתיים מטגנים את הבצל השני, מוסיפים פחית עגבניות, תבלינים ומים לפי הצורך. מוציאים מהמקרר את תערובת הטונה, יוצרים כדורים ונותנים להם להתבשל ברוטב (מכוסים, על אש קטנה) כ-25 דקות

chickpea
chickpea by jackmac34 / pixabay (None)

מרק חומוס

מצרכים:
1 קופסת שימורי גרגירי חומוס לא מסוננים | תיבול: אבקת בצל, קארי, אבקת שום, סוכר ומלח
אופן ההכנה:
טוחנים הכל בבלנדר ביחד עם 2 כוסות מים, מסננים, שופכים את התערובת לסיר ומביאים לרתיחה

Falafel
HandmadePictures/shutterstock

פלאפל אפוי

מצרכים:
רבע כוס בורגול יבש | פטרוזיליה וכוסברה | פירורי לחם | גרגירי חומוס מקופסת שימורים | שום | סודה לשתייה | שמן זית | תיבול: כמון, מלח, פפריקה
אופן ההכנה:
משרים את הבורגול במים רותחים כ-10 דקות ומחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים במג'ימיקס פטרוזיליה, כוסברה ופירורי לחם, מוסיפים בורגול וגרגירי חומוס ומפעילים שוב עד לקבלת תערובת אחידה (ניתן להוסיף מים). מוסיפים את שאר המצרכים (כולל תבלינים) ומפעילים שוב. יוצרים כדורים ואופים