הסדרות הישראליות הכי טובות בכל הזמנים

קופה ראשית

מיכה לובטון/ באדיבות כאן 11

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
קופה ראשית
מיכה לובטון/ באדיבות כאן 11

טלוויזיה ישראלית

על-אף שתעשיית הקולנוע והטלוויזיה בארץ אינה שופעת תקציבים או קהל, ישנן סדרות ישראליות מקוריות רבות שמצליחות להפנט את מדינת ישראל למסך, להפוך לחלק בלתי נפרד מהתרבות הישראלית, לזכות לציטוטים, ובשנים האחרונות - אפילו לחצות יבשות ולהגיע לקהל בינלאומי, בין אם מדובר בעיבוד מחודש או בגרסה המקורית. הרשימה הבאה, הנפרסת על פני עשורים ומציגה את 20 הסדרות הישראליות הכי טובות בכל הזמנים, מוכיחה שהמוח הישראלי יכול לייצר סדרות מתח, קומדיה, דרמה, פשע או דוקו מבריקות, לא משנה אילו תנאים ותקציבים עומדים לרשותו.

האחיות המוצלחות
אוהד רומנו/ באדיבות yes

האחיות המוצלחות שלי

הסדרה, שנוצרה על ידי נועה ארנברג וגלית חוגי ובוימה על ידי גורי אלפי, עוסקת בשלוש אחיות שהוריהן עוזבים את הארץ ומותירים אותן להתמודד עם קשיים אישיים. הסדרה משלבת קלילות, צחוק ורגש באופן הרמוני, המאפשר לצחוק על הדמויות ולהתחבר אליהן בו-זמנית. 'האחיות המוצלחות שלי' מספקת משב רוח מרענן של קומדיה, ומצליחה, בניגוד להרבה סדרות ישראליות קומיות אחרות, להצחיק. הסדרה זכתה בפרסים על בימוי, תסריט, משחק ותואר 'הקומדיה הטובה ביותר' (2016).

פאודה
אליה ספינופולוס/ באדיבות yes

פאודה

הסדרה נוצרה ע"י אבי יששכרוף וליאור רז, שמשחק בתפקיד הראשי. הסדרה מספרת על יחידת מסתערבים וניסיונותיה ללכוד בכיר בחמאס. הסדרה אינה מציגה "רעים" ו"טובים", אלא מציגה את האנושיות של שני הצדדים, ואת הקונפליקטים של כל אחד מהם - מה שבעצם הופך את הסדרה ליותר "אמיתית" ומעוררת הזדהות, עם שני הצדדים. בשנת 2016, הסדרה נרכשה על-ידי נטפליקס וזכתה לחשיפה והצלחה בינלאומית. להבדיל מסדרות ישראליות רבות אחרות שנמכרו לחו"ל, לפאודה לא עשו גרסה אמריקאית מחודשת, אלא הציגו את הסדרה כפי שהיא (בתוספת תרגום, כמובן), וזו, ללא ספק, פריצת דרך משמעותית. אחת הסיבות לכך, מן הסתם, היא שמירה על האותנטיות, והסיבה השנייה היא מגמת פתיחות לסרטים וסדרות זרים.

 הבית ב"רחוב ויטק 9"
הבית ב"רחוב ויטק 9" by יונתן יעקבי (None)

קרובים קרובים

בתחילת שנות ה-80, אפרים סידון וב. מיכאל השכילו להבין שיש צורך לחקות את הסיטקומים האמריקאים וליצור, סוף-סוף, את הסיטקום הישראלי הראשון (או בעברית: קומדיית מצבים). הסדרה, שעוסקת בחייה של משפחה מורחבת הגרה באותו הבניין, זכתה להצלחה גדולה ומיידית. כמו כן, יש לציין שבשנות ה-80 (וגם ה-90), לא היה מבחר ערוצים, כך שכל המדינה הכירה את הסדרה ודמויותיה. לא סתם הסדרה זוכה לשידורים חוזרים עד היום, כמעט 40 שנה אחרי שידור הפרק הראשון. בנוסף, בשנת 2005, צולם פרק איחוד היסטורי. אגב, את מוזיקת הפתיחה המוכרת שנחקקה בתודעתנו, הלחינה נורית הירש.

על הספקטרום
אוהד רומנו/ באדיבות yes

על הספקטרום

סדרת דרמה קומית, שמלבד הפרסים וההוקרה שזכתה לה בארץ, זכתה גם בפרס 'הסדרה הבינלאומית הטובה ביותר' בפסטיבל Series Mania. בפסטיבל מונטה קרלו, הסדרה זכתה בפרס 'הקומדיה הטובה ביותר' ושניים משחקני הסדרה (נעמי לבוב וניב מג'ר) זכו בפרס על תפקידם. הסדרה מגוללת את חייהם של 3 צעירים על הספקטרום האוטיסטי, המתגוררים באותה הדירה ומציגה את הקשיים השונים והייחודיים של כל אחד מהם. הסדרה תעובד לגרסה אמריקאית ע"י רשת אמזון. הסדרה, באמת, היא אחת הסדרות הישראליות הטובות והמצחיקות שנעשו בארץ. יש על מה להתגאות.

הפרלמנט
יחסי ציבור/ באדיבות קשת

הפרלמנט

סדרה קומית זוכת פרס האקדמיה, המאגדת בתוכה את כוכבי ארץ נהדרת - מאור כהן, אסי כהן, מריאנו אידלמן, יובל סמו וערן זרחוביץ'. עם צוות מנצח זה, אין זה פלא ש'הפרלמנט' זכתה להצלחה גדולה. הסדרה מבוססת על 'הפרלמנט של שאולי', פינה קומית ששודרה במסגרת 'ארץ נהדרת'. הפינה הציגה גברים בגיל העמידה היושבים ומדברים בבית קפה. ב'פרלמנט', השכילו להרחיב ולעקוב אחר חייהן של הדמויות גם מחוץ לבית הקפה.

הבורגנים
ורדי כהנא/ באדיבות קשת

הבורגנים

סדרת דרמה מעט קודרת המציגה את חיי השגרה ומערכות היחסים המורכבות של קבוצת חברים במעמד כלכלתי-חברתי בורגני, המנסים, כמו כולם, להשיג אהבה, אושר וסיפוק בקריירה. קשה שלא להזדהות. הסדרה כללה את כוכבי 'החמישייה הקאמרית', שעשו הסבה קיצונית מהומור קליל לדרמה כבדה. הדבר הכי זכור מהסדרה, כמובן, הוא הקאבר לשיר 'דרכנו', ששרו שרית וינו אלעד וחני פירסטנברג.

קופה ראשית
מיכה לובטון/ באדיבות כאן 11

קופה ראשית

סדרת סיטקום מוקומנטרית שעלתה לשידור בכאן 11 בשנת 2018 ונוצרה ע"י נדב פרידמן ויניב זוהר. הסדרה עוקבת אחר ההתנהלות היומיומית בסופרמרקט 'שפע יששכר'. הדמויות הן קומיות ומוקצנות, וכך גם ההומור. הסדרה הייתה מועמדת לפרס האמי בקטגוריית 'סדרת הקומדיה הטובה ביותר' לשנת 2019, אך לא זכתה.

פלורנטין - עונה 1 - פרק 5
פלורנטין - עונה 1 - פרק 5 by Idan R/ Youtube (None)

פלורנטין

בשנות ה-90 נולדה הסדרה 'פלורנטין', העוסקת בחייהם של צעירים המתגוררים בשכונה, ומציגה את כל הקשיים, האהבות, הקונפליקטים והתהיות שלהם. הסדרה הייתה חלוצה בכל הנוגע להצגה של גיבור מהקהילה הגאה (בישראל. בארה"ב עשו זאת לפני כן בסדרה 'אלן'). שיר הנושא, כזכור, היה 'מכה אפורה' של מוניקה סקס, שהפך לאחד הלהיטים הגדולים של הלהקה, ועד היום צעירים חולמים לשכור חדר בדרום תל-אביב ולחיות כמו גדולים. העלילה החדשנית התרחשה על רקע אירועים אמיתיים מהמציאות הישראלית וזכתה להצלחה, בצדק.

שטיסל
אוהד רומנו/ באדיבות yes

שטיסל

הסדרה 'שטיסל' זכתה להצלחה ולביקורות חיוביות, הן במגזר החילוני והן במגזר החרדי, שכידוע, חלקו נמנע מצפייה בטלוויזיה. הסדרה עוקבת באופן אמין ונוגע ללב אחר משפחת שטיסל החרדית. בסוף 2018, הסדרה הפכה לזמינה בנטפליקס. כמו כן, זכויות השידור נמכרו לערוץ טלוויזיה פרטי בשוודיה, ועל-פי הדיווחים הסדרה נרכשה ע"י אמזון, והגרסה האמריקאית של הסדרה תיקרא Emmis.

בשבילה גיבורים עפים
ניתאי נצר / באדיבות קשת

בשבילה גיבורים עפים

הסדרה, שנוצרה ע"י עומרי גבעון, מבוססת על סיפור מסגרת המופיע בספר 'בשבילה גיבורים עפים', מאת אמיר גוטפרוינד. הסדרה עוסקת בארבעה חברים ששירתו במלחמת לבנון השניה, עם כל המשתמע מכך, שמתאחדים במטרה למצוא את יעלי (נינט טייב), שהלכה לאיבוד בקולומביה. אמנם רבים יגידו שהסדרה משעממת (במיוחד הפרקים האחרונים, שאמורים להיות מותחים), והם צודקים. אך אי-אפשר להתעלם מהעובדה שהסדרה זכתה בפרס 'הסדרה הטובה ביותר' בפסטיבל Canneseries הראשון בקאן.

חטופים
רונן אקרמן/ באדיבות קשת

חטופים

סדרת דרמה המגוללת את סיפורם של שני חיילים חטופים השבים לישראל אחרי 17 שנה בשבי הסורי. לצד ביקורות מהללות, היו גם ביקורות שטענו כי הסדרה לא אמינה, אליהן נוספו התנגדויות מצד משפחות שבויים. 'שואוטיים' העלתה לשידור את הגרסה האמריקאית, שזכתה לשבחים ופרסים, תחת השם 'הומלנד'. זכויות הפקת הסדרה נמכרו גם לחברות הפקה ברוסיה, טורקיה ומקסיקו. כמו כן, הסדרה שודרה ב'הולו', ונמכרה ל-TATA SKY, פלטפורמת הפצת התוכן הגדולה בהודו.

אמאל'ה
באדיבות קשת

אמאל'ה

אמא'לה היא סדרת דרמה זוכת פרס האקדמיה בכיכובה של אורנה בנאי. הסדרה מספרת את סיפורה של אפי בכר, שחקנית כושלת בת 38 שמגלה שהיא נכנסה להיריון, אינה יודעת מיהו האב ומחליטה לשמור את התינוק. אורנה בנאי לקחה חלק בכתיבת הסדרה, וראוי לציין כי הסדרה מבוססת מעט על חייה של בנאי, שנכנסה להריון מאהרן ברנע. הסדרה כללה שלוש עונות, כשהראשונה היא הטובה ביותר.

דמויותיה הראשיות של "מ.ק. 22". מימין לשמאל: עבד אבו ג'מאל, רב"ט שלומי חנוכה, רס"ב גבריאל שוקרון, רב"ט איתי שולמן ומיכל לוינשטיין
דמויותיה הראשיות של "מ.ק. 22". מימין לשמאל: עבד אבו ג'מאל, רב"ט שלומי חנוכה, רס"ב גבריאל שוקרון, רב"ט איתי שולמן ומיכל לוינשטיין by מ.ק. 22/ יוטיוב (None)

מ.ק. 22

אסף הראל, דורון צור וירון ניסקי יצרו אי אז בשנת 2004 סדרת אנימציה קלילה ומופרכת המתארת את מעלליהם של שני ג'ובניקים אפסנאים משועממים, שרב"ט שולמן ורב"ט חנוכה, ועוסקת, בד בבד, בסאטירה על החברה הישראלית. אחת ההשראות לסדרה היא חוויית השירות הצבאי של ניסקי וצור, ובאמת, ג'ובניקים רבים יכלו להזדהות עם התוכן וההומור, מופרכים ככל שיהיו. למרבה הצער ועל אף ההצלחה, מ.ק. 22 הסתפקה בעונה אחת ושידורים חוזרים.

רמזור
פיני סילוק/ באדיבות קשת

רמזור

הדעות על 'רמזור' מתחלקות לשתיים: הדעה של אלו שמעריצים את הסדרה וטוענים שהיא הסדרה הכי מצחיקה שנעשתה בישראל, והדעה הנגדית של אלו שנמאס להם מההומור של אדיר מילר. כך או כך, עם הצלחה אי-אפשר להתווכח. הסדרה זכתה בפרס האמי הבינלאומי בתואר 'הקומדיה הטובה ביותר' לשנת 2010. בנוסף, זכויות הסדרה נמכרו לרשת 'פוקס' האמריקאית, אך הגרסה המעובדת לא זכתה להצלחה. לעומת זאת, הגרסה הרוסית לרמזור משודרת כבר 11 עונות.

פלפלים צהובים
צחי צלינקר/ באדיבות קשת

פלפלים צהובים

'פלפלים צהובים' היא סדרת דרמה, זוכת פרסי האקדמיה, העוסקת במשפחה המגדלת ילד אוטיסט במקום מרוחק בערבה. הסדרה מושפעת (לא ברמת העלילה) מחייה של יוצרת הסדרה, קרן מרגלית, המגדלת ילד אוטיסט בעצמה. ב-2012, הסדרה נמכרה לאולפני 'ליונסגייט', שהפיקו את מד מן, ושנתיים לאחר-מכן, BBC הפיקה עיבוד לסדרה תחת השם 'The A Word'. העיבוד המחודש, שעלה בבריטניה, זכה להצלחה רבה.

צילום מסך של הפתיח של הסדרה "המסעדה הגדולה"
צילום מסך של הפתיח של הסדרה "המסעדה הגדולה" by Lostam (None)

המסעדה הגדולה

'המסעדה הגדולה' היא קומדיית מצבים שהופקה ע"י מחלקת השידורים בערבית, ושודרה במהלך שנות ה-80. הסדרה עוקבת אחר מסעדה מזרחית בירושלים, המנוהלת ע"י סלים אבו ראמי, אשתו ועובדיו. גם אלו שאינם זוכרים את הסדרה בבהירות, מכירים את הפנים של ז'אק כהן, ששיחק את תפקיד בעל המסעדה, מכיוון שמאוחר יותר, הוא היה הפרזנטור של סלטי צבר, ולצידו כיכבו בפרסומת עוד משחקני הסדרה. הסדרה זכתה להצלחה בארץ, בעולם הערבי, בקפריסין ובטורקיה.

הנוכלות | עונה 1
ורד אדיר/ באדיבות yes

אחד העם 1

סדרת הסיטקום הזו, שאולי לא זכתה לאהדה במהלך שידורה, הפכה לקאלט במהלך השידורים החוזרים והביאה לנו דמויות מוכרות ואהובות, שבראשן מירי פסקל. העלילה מספרת על מעלליהם של דיירי בניין ברחוב אחד העם 1 ברמת גן, כאשר פרקים רבים מתחילים במונולוג, כל פעם בשפה אחרת, של דייר שעוזב את הבניין. המונולוג משתנה מעט מפעם לפעם, אך אלו המילים, פחות או יותר: "זה יום נפלא עבורי, אני עוזב את הבניין הזה סוף-סוף, והארכיטקטורה הזאת, אפשר לחשוב. ומי גר פה? אנשים מסריחים, אנשים חסרי תרבות, והשוויצרית הזאת מוועד הבית - ביג דיל. אני כל-כך שמח שאני עוזב למדינה X. איפה המוביל? ב-2010, הגיעה סדרת ההמשך 'אחד העם 101', וב-2019 עלתה סדרת ספין-אוף בשם 'הנוכלות'.

מסודרים
עדי אורני/ באדיבות yes

מסודרים

הסדרה עוסקת בארבעה חברים שעשו אקזיט ומכרו את הסטארטאפ שלהם בסכום של 217 מיליון דולר. במהלך הסדרה, כל הארבעה מגשימים את החלומות החומריים שלהם, אבל עדיין מנסים להגיע אל האושר הנכסף. קו העלילה מבוסס על מכירת חברת מיראביליס הישראלית, מפתחת תוכנת ה-ICQ, לחברה האמריקנית AOL. בשנת 2007, בטקס פרסי האקדמיה, הסדרה זכתה בפרס 'הסדרה הקומית הטובה ביותר', 'התסריט הטוב ביותר', 'הבימוי הטוב ביותר' ו'השחקן הקומי הטוב ביותר' (אסי כהן). ב-2017 עלתה לשידור הסדרה Loaded בערוץ 4 הבריטי, לאחר שאלו קנו את זכויות השידור.

השוטר הטוב
ורד אדיר/ באדיבות yes

השוטר הטוב

'השוטר הטוב' היא דרמה קומית שנוצרה ע"י ארז ותומר אבירם, שכבר בעונה הראשונה שלה הפכה לסדרה הכי נצפית ב-YES. הסדרה מספרת על דני קונפינו (יובל סמו), שוטר מבוגר המגלה שארוסתו בוגדת בו, עובר לגור אצל הוריו ונאלץ להתמודד עם קשיי החיים. ב-2017 דווח כי נטפליקס תפיק גרסה אמריקאית, והעונה הראשונה עלתה ב-2018. בתחילת 2019, נטפליקס הודיעה שלא תמשיך לעונה שניה. העונה הראשונה, בגרסתה הישראלית, נרכשה לשידור והיא זמינה לצפיה בכ-100 מדינות.

עבודה ערבית
אלדד רפאלי/ באדיבות yes

עבודה ערבית

'עבודה ערבית' היא סדרה קומית, זוכת האקדמיה, שכתב סייד קשוע. העלילה מבוססת באופן חלקי על חייו של קשוע עצמו. הסדרה מציגה באופן הומוריסטי את חיי המשפחה הערבית בישראל וצוחקת על הסטריאוטיפים של האזרחים היהודים והערבים בארץ. הדמות הראשית היא אמג'ד, עיתונאי ישראלי ממזרח ירושלים המנסה להשתלב באליטה היהודית בארץ, על-אף התנגדותה של אישתו. מאיר, חברו של אמג'ד, עוזר לו בניסיונות ההשתלבות, ובדרך מתאהב באמאל הפלסטינית.