TMTM

Courtesy of walmart.com

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
Courtesy of walmart.com

הכל חוץ מלחמם אוכל

סקופ - מיקרוגל לא משמש רק לחימום אוכל משלשום. אפשר לקלף איתו שום, עגבניות, לנקות סקוטש ברייט, לסחוט לימון ואפילו לקלף בול ממעטפה. הנה 15 טריקים לשימוש במיקרו שיעשו את החיים שלכם הרבה יותר קלים.

PredragImages/istockphoto

חיטוי סקוטש ברייט

סקוטש ברייט זה אחד הדברים הכי מזוהמים בבית שלכם, אפילו יותר מהאסלה; אז אם חשבתם שלשטוף כלים באסלה זה מגעיל - תחשבו שוב. לחיטוי הסקוטש, הרטיבו אותו ושימו עליו מעט סבון כלים. הכניסו למיקרוגל לדקה, משם למדיח ותגידו להתראות לבקטריות.

spicyPXL/shutterstock

קילוף שום

אף-אחד לא אוהב לקלף שום, אלא אם כן הוא פסיכופת. בשביל קילוף קל וידידותי ניתן להכניס את השום למיקרוגל ולחמם אותו כ-15 שניות. השיניים יחליקו בקלות אל מחוץ לקליפה. אין על מה.

Nedim_B/istockphoto

לחתוך בצל מבלי לדמוע

חתכו את קצוות הבצל, חממו אותו במיקרוגל כ-45 שניות, ואז תוכלו לחתוך ולקצוץ עם חיוך גדול (אם אתם פסיכופתים) ועיניים חפות מדמעות.

rez-art/istockphoto

סחיטת מיץ לימון

הנה טריק קל. חממו את הלימון הקמצן 10 עד 20 שניות במיקרוגל עד שהפנים שלו יהפוך רך, ואז תוכלו לסחוט את תכולתו בקלות.

Deposit Photos

ריכוך דבש

כדי להחזיר דבש גושי לקדמותו, הסירו את המכסה וחממו את הצנצנת במיקרוגל כשתי דקות. הדבש יהפוך נוזלי, חלק וזהוב ממש כמו פעם, כשהייתם צעירים.

Liljam/shutterstock

שימור עשבי תיבול

מומלץ לא לשמור עשבי תיבול טריים במקרר אם הם לחים ורטובים (אם שטפתם אותם קודם, למשל). בשביל לשמור על הטריות, עטפו אותם במגבת נייר, חממו במיקרוגל במשך כ-30 שניות ואפשרו להם להתייבש. כך עשבי התיבול יחזיקו זמן רב יותר במקרר.

rudisill/istockphoto

השבת הפריכות לתפוצ'יפס

השארתם שקית תפוצ'יפס פתוחה ועכשיו הלך כל הקראנץ'? אין על זה מחילה; אבל למזלכם יש פתרון. פשוט הניחו את הצ'יפס על מגבת נייר, הכניסו למיקרוגל וחממו 10-20 שניות. מגבת הנייר תספוג את הלחות מהצ'יפס והנ"ל יחזור להיות קריספי.

Brent Hofacker/shutterstock

לא השרתם עדשים/ שעועית? יש פתרון

שכחתם להשרות עדשים או שעועית בלילה? ראשית, זה חוסר אחריות מוחלט. שנית, הניחו את השעועית או העדשים בקערת מים, הוסיפו קמצוץ סודה לשתייה וחממו במיקרוגל למשך כעשר דקות. אפשרו לשעועית/ עדשים לנוח 30-40 דקות לפני השימוש.

GoodLifeStudio/istockphoto

הקצפת חלב

רוצים להתפנק על ספל קפה עם חלף מוקצף? אין בעיה. מלאו חצי צנצנת זכוכית בחלב וחממו במיקרוגל כדקה. סגרו את הצנצנת, נערו במשך חצי דקה לפחות והנה לכם חלב מוקצף.

jared-m / istockphoto

קילוף בול ממעטפה

הדבקם את הבול במקום הלא נכון? לא נורא. טפטפו כמה טיפות של מים מעל הבול, הכניסו את המעטפה למיקרוגל למשך 20 שניות ולאחר מכן תוכלו לקלף את הבול בקלות ואפילו להדביק מחדש במקום אחר. הנה, חסכנו לכם פדיחה.

Giuliano Coman/shutterstock

קילוף עגבניות

נכון יש את החבר הזה שאמר לכם לחרוץ את העגבניה, לחמם אותה בסיר מים ורק אז לקלף? אז הוא לא חבר שלכם. במקום זאת, חממו את העגבניה במיקרוגל כ-30 שניות, תנו לה לנוח כמה דקות ונתקו קשר עם החבר. הקליפה תרד בקלות.

luoman/istockphoto

תפוח אדמה ב-10 דקות

אם אתם שונאים לבשל, הנה מתכון לתפוח אדמה שדורש רק תפוח אדמה: נעצו 4 קיסמים בתפוח אדמה כך שהוא יוכל לעמוד על 4 "רגליים". חממו במיקרוגל במשך 10 דקות וזהו. אם אתם לא מצליחים לעשות את זה, אתם מקרה אבוד.

congerdesign / pixabay

התפחת בצק

אין לכם זמן להתפיח את החלה והשבת אוטוטו נכנסת? אל תאבדו עשתונות, יש דרך להכפיל את מהירות התפיחה. חממו קערה עם מים במיקרוגל במשך 2 דקות, הכניסו את קערת הבצק, סגרו את המיקרוגל ותנו לבצק לעשות את שלו.

bernashafo/istockphoto

עוגה ב-2 דקות

גם אם אין לכם שום ניסיון במטבח ובפעם האחרונה שהכנתם סלט הוא נשרף, את העוגה הזאת תצליחו לעשות בקלות ובמהירות. הוסיפו לספל כף חמאה מומסת, כף קקאו, כף סוכר, כף קמח, שברו ביצה אחת בפנים, ערבבו היטב וחממו במיקרוגל במשך 2 דקות. אנחנו מבטיחים שתצא לכם עוגה.

Andrey Mitrofanov/istockphoto

ניקוי המיקרוגל ללא שימוש בכימיקלים מזיקים

אחרי שסיימתם להעביד את המיקרוגל שלכם, הגיע הזמן לנקות אותו. חתכו לימון לשניים, סחטו מעט מהלימון אל קערה מלאה במים והניחו את חצאי הלימון בתוך הקערה. חממו את הקערה במיקרוגל כ-5 דקות. החומצה שתיווצר תמיס את הלכלוך. כל שנותר לכם כעת זה לנגב את פנים המיקרוגל במטלית ולהגיד לו שאתם אוהבים אותו.