מרק ג'ינג'ר, תה ויסקי ועוד תרופות ביתיות להצטננות מרחבי העולם

Cold Cures From Around the World

elenaleonova/istockphoto

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
Cold Cures From Around the World
elenaleonova/istockphoto

המלחמה בהצטננות

סבתות מכל רחבי העולם מסתמכות על תרופות ביתיות שיקלו על משפחותיהן בעת התקררות. הטיפולים לובשים צורות שונות, אך המרכיבים דומים: זנגביל, כורכום ולימון נחשבים לאנטי דלקתיים. פלפלים חריפים מקלים על גודש וכמון מחזק את המערכת החיסונית. התרופות הביתיות אינן מהוות תחליף לטיפול רפואי במקרה של מחלה קשה, וגם לא מובטח שהן יעבדו. ובכל זאת, יש לשקול לנסות אותן בשילוב של מנוחה ונוזלים רבים. אם הימנעות מהצטננות אינה אפשרית, תרופות ביתיות ימנעו בזבוז כסף מיותר על תרופות מסחריות המקלות על אותם התסמינים ושאינן יכולות לרפא הצטננות טוב יותר ממרכיבים שבין כה נמצאים אצלכם במטבח.


עוד בנושא: 15 דרכים פשוטות להימנע מצינון ושפעת.

Chicken Stock (Store Brand)
marysckin/shutterstock

מרק עוף

למרות שמרק עוף מכונה לעתים קרובות "פניצילין יהודי", הוא משמש כתרופה כמעט בכל מדינה ותרבות - ככל הנראה כיוון שקיימים מספר מחקרים המצביעים על כך שמרק עוף מפחית תסמיני התקררות. מרק קנוי הוא אפשרות, אבל הוא לא יכול לנצח את התוצרת הביתית. הכינו את המרק עם הרבה שום ובצל, הנחשבים לאנטי דלקתיים (וטעימים).

עוד בנושא: כמה זמן אפשר לשמור אוכל מוכן במקרר

Onions and Honey
Piotr Tomicki/shutterstock

בצל ודבש

סבתות ברפובליקה הדומיניקנית מכינות סירופ שיעול מבצל ודבש. לבצל יש תכונות מכייחות ודבש מרגיע כאבי גרון ומחזק את המערכת החיסונית. תוכלו להיעזר בסרטון הזה.

Ginger and Turmeric Tea
NADKI/shutterstock

תה ג'ינג'ר וכורכום

תה ג'ינג'ר וכורכום מסייע להתקררות וכאבי בטן. קוצצים ג'ינג'ר טרי ומרתיחים במים למשך 15 דקות - כפית ג'ינג'ר על כל כוס מים. מוסיפים כמות שווה של כורכום, המכיל כורכומין - נוגד דלקת שגם הוכח כבעל השפעות אנטי-ויראליות. ממתיקים עם דבש ולימון. ניתן להשתמש גם באבקות זנגוויל וכורכום ביחס של שליש כפית לכל כוס מים.

עוד בנושא: דרכים מוזרות של הגוף לסמן לכם שאתם צריכים ללכת לרופא

Black Pepper
Khunaoy/shutterstock

פלפל שחור

בהודו, אם החולה סובל משיעול, מוסיפים גרגירי פלפל לתה ג'ינג'ר וכורכום בשלב הרתיחה. בנוסף להיותו אנטי-מיקרוביאלי, פלפל שחור מפחית את חומרת ההצטננות על-ידי פירוק הליחה בדרכי הנשימה. כדי לנקות את מעברי הסינוס, ניתן להוסיף פלפל שחור למים רותחים ולשאוף את האדים.

עוד בנושא: טיפים לאחסון אוכל שיחסכו לכם הרבה כסף

Hot Sake
Nishihama/shutterstock

סאקה חם

התרופה יוצאת הדופן הזו מגיעה מיפן. מחממים סאקה על חום גבוה עם ביצה וסוכר (לפעמים עם פרוסת ג'ינג'ר). המשקה שנוצר יכול לסייע לחוסר השינה המתלווה, לעתים, לצינון.

Ginger Soup
Christian-Fischer/shutterstock

מרק ג'ינג'ר

בסין ובמקומות אחרים בעולם, מחזקים את המרכיבים המרפאים של מרק העוף בעזרת ג'ינג'ר. לאלו מביניכם שמאסו במרק עוף, ניתן להוסיף כפית ג'ינג'ר מגורד גם למרק נטיפי ביצים. אם אתם לא יודעים איך להכין מרק נטיפי ביצים, תוכלו להיעזר בסרטון הזה.

Pepper and Juice
Nikolaeva Galina/shutterstock

פלפל קאיין ומיץ תפוזים

פלפל קאיין (סוג של פלפל אדום חריף) משמש כתרופה מכייחת. שילוב שמינית כפית פלפל קצוץ עם כוס מיץ תפוזים טרי יכול להקל על כאב גרון. פלפל קאיין הוא מרכיב עיקרי בסוגי תה המונעים הצטננות ומחלות אחרות. 

עוד בנושא: טיפים לבחירת פירות וירקות

Apple Cider Vinegar
ThamKC/shutterstock

חומץ תפוחים

אומרים ששתיית כוס מים חמים עם כף חומץ תפוחים הופכת את הגוף לאלקלי יותר, מה שעוזר לגוף להתגונן מפני נגיפים. אמנם אין שום בסיס מדעי לכך, אבל חומץ בהחלט יכול לעזור לכם להיפטר מליחה.

Garlic Tea
spicyPXL/shutterstock

תה שום

יש אנשים שאוכלים שיני שום שלמות על-מנת להקל על גודש, אך אכילת שום אינה מיועדת לכולם. ישנה תרופה איטלקית ישנה, מעוררת תיאבון מעט יותר: הביאו סיר מים (בערך ליטר) לרתיחה. הוסיפו חמש שיני שום קלופות ומרוסקות ובשלו על אש קטנה במשך 10 דקות. הוסיפו מיץ משני לימונים וקצת דבש בשביל הטעם. שתו מזה כמה פעמים ביום, וההצטננות תעלם תוך כמה ימים.

Hot Toddy
Brent Hofacker/shutterstock

הוט טודי

הוט טודי (תה וויסקי) הוא משקה חורף נהדר, גם לאנשים שאינם סובלים מהצטננות. הוט טודי בתוספת לימון ודבש יחזק את המערכת החיסונית, יקל על כאבי גרון וינקה את הסינוסים. שימו לב - שתייה רבה מדי עלולה לגרום להתייבשות, מה שיחמיר את תסמיני ההצטננות.

Chili
Chayasit Fangem/shutterstock

צ'ילי

פלפל צ'ילי מקל על גודש. אם הצ'ילי חריף מספיק, הוא גורם להזעה, מה שהופך אותו למאכל אידיאלי עבור אנשים הסובלים מהצטננות. 

Cloves
GreenArt/shutterstock

ציפורן

ציפורן מסייע לשחרור הליחה והוא עשיר בנוגדי חמצון, בנוסף ליתרונות בריאותיים אחרים. יש אנשים שמציעים לאכל ציפורן ברגע שמופיע הסימן הראשון לשיעול, ולמצוץ עד שהטעם נעלם. אחרים נעזרים בסירופ שיעול ביתי נוגד דלקות ונוגד חמצון, העשוי מציפורן, דבש וקינמון.

Salt
Catarina Belova/shutterstock

מלח

מלח מכיל שפע של מינרלים בריאים, כולל אבץ, שיש הטוענים שהוא אנטי דלקתי ומקצר את משך ההצטננות, אם כי ישנן ראיות סותרות. גרגור חצי כפית מלח המומס בכוס מים חמים הוא דרך יעילה להרגיע כאב גרון. לבעיות סינוסים ואף סתום, ערבבו מלח שולחן עם מים מזוקקים או מטוהרים והשתמשו בתמיסת המלח לשטיפת האף.

Fire Cider
pilipphoto/shutterstock

סיידר אש

לחליטה העוצמתית הזו מוסיפים רכיבים כמו שום, זנגביל, בצל, חזרת ופלפל חריף בחומץ סיידר תפוחים. לוקח כ-3 שבועות עד שהסיידר מוכן, אז אם אתם מכינים אותו בבית - עשו זאת בסתיו. ניתן לצרוך כמה כפיות ביום כשההצטננות מתחילה, או פעם אחת ביום בשביל מנע. אם הסיידר חזק מדי, ניתן למהול אותו במים.