Perish the Thought
Thomas Barwick / Stone / Getty Images CC

כללי קירור לשאריות: כמה זמן יחזיק אוכל מוכן במקרר?

View Slideshow
Perish the Thought
Thomas Barwick / Stone / Getty Images CC

לכל דבר טוב יש סוף, והכנסת שאריות למקרר רק מעכבת את הבלתי נמנע. אז כמה זמן יחזיק המיונז במקרר שלכם? הפסטה? תפוחי האדמה? כל התשובות בהמשך.

Soups and Stews
mphillips007/istockphoto
red and white wine
LeslieLauren/istockphoto

יין אדום או לבן

זמן: 1-3 ימים
קירור בקבוק פתוח אינו "מצנן" אותו. הקירור מאט את החמצון ושומר על טעמו של היין שנותר.

Mustard
tashka2000/istockphoto
Ketchup
kajakiki/istockphoto

קטשופ ורוטב צ'ילי

זמן: 6 חודשים לאחר הפתיחה
קטשופ ורוטב צ'ילי יחזיקו מעמד חודש על השיש. אם לא תסיימו אותם תוך חודש - אחסנו במקרר.

Soy or Teriyaki Sauce
Bill Oxford/istockphoto

רוטב סויה או טריאקי

זמן: חודש לאחר הפתיחה
הרבה אנשים שומרים רוטב סויה מחוץ למקרר - וזו טעות. הקירור משמר את הטעם.

Mayonnaise
ValentynVolkov/istockphoto

מיונז

זמן: חודשיים לאחר הפתיחה
אם אתם לא צורכים הרבה מיונז, לכו על קופסאות קטנות.

Hot Sauce
BWFolsom/istockphoto

רוטב חריף

זמן: יותר מ-6 חודשים
אם לא תסיימו את הרוטב החריף בעוד כמה שבועות, הכניסו אותו למקרר. זה יאט את החמצון וישמור על הצבע והטעם.

Spaghetti Sauce
bigdoug2005/istockphoto

רוטב קנוי לספגטי

זמן: 4 ימים לאחר הפתיחה
ברטבי הפסטה המסחריים אין כמעט חומרים משמרים. אם תקפיאו את הרוטב, הוא יחזיק מעמד כ-3 חודשים.

עוד בנושא: מתכונים מבוססי קופסאות שימורים

Cooked Pasta
Zbarovskiy96/istockphoto

פסטה מבושלת

זמן: 3-5 ימים
לעומת זאת, הפסטה תחזיק בהקפאה למשך חודש עד חודשיים, אבל מבחינת הטעם - עדיף להקפיא עד שבועיים.

Cooked Rice, Vegetables or Potatoes
fcafotodigital/istockphoto
Pizza Pizza Pie
Pizza Pizza Pie by Nadir Hashmi (CC BY-NC-ND)

פיצה

זמן: 3-4 ימים
או חודש עד חודשיים אם הפיצה בפריזר.

knife cutting butter

חמאה

זמן: חודש עד חודשיים
לגבי אנשים שאוהבים חמאה בטמפרטורת החדר - פשוט השאירו כל פעם כמות קטנה בחוץ ולא את כל החבילה. בהקפאה החמאה תחזיק 6 עד 9 חודשים.

Lemon Juice
rez-art/istockphoto

מיץ לימון

זמן: חודשיים
מיץ לימון מחזיק זמן רב בגלל החומציות הגבוהה שלו. עם זאת, הוא יכול להתקלקל בתוך שעות על השיש. אותם כללים חלים על מיץ ליים.

Fresh Eggs
HadelProductions/istockphoto
Cooked Eggs
bhofack2/istockphoto

ביצים מבושלות

זמן: 3 עד 4 ימים
אנחנו לא מדברים על ביצים קשות, שמחזיקות כשבוע במקרר, אלא על מנות מבושלות (כמו פשטידה או פריטטה) המכילות ביצים. בהקפאה - הפשטידה תחזיק לכם עד 3 חודשים.

Egg, Chicken, Tuna, Ham, or Macaroni Salads
bhofack2/istockphoto
raw turkey
Lilechka75/istockphoto

בשר טחון

זמן: יום עד יומיים
סוג החיה לא משנה: בשר טחון נשמר הכי טוב כשאתם מקפיאים אותו.

Hot Dogs
Brent Hofacker/shutterstock

נקניקיות

זמן: שבוע לאחר הפתיחה, שבועיים ללא פתיחה
אם החזקתם מתישהו את הנקניקיות בטמפרטורת החדר במשך כמה שעות, תוחלת החיים תתקצר משמעותית. בהקפאה, הנקניקיות יחזיקו חודש עד חודשיים.

Ribeye Steak
DebbiSmirnoff/istockphoto

סטייק טרי

זמן: 3-5 ימים
אם יש סטייקים במבצע, קחו כמה - כל מה שלא תשתמשו בו יחזיק 6 עד 12 חודשים בהקפאה.

Fresh Chicken or Turkey
LauriPatterson/istockphoto

עוף טרי

זמן: יום עד יומיים
מצד שני, אפשר להקפיא עוף שלם במשך שנה שלמה או בין 9 ל-12 חודשים בחלקים. רק זכרו לזרוק את הקרביים, אשר יחזיקו בהקפאה רק למשך 3 עד 4 חודשים.

Cooked Meat Dishes
bhofack2/istockphoto

מנות בשר מבושלות

זמן: 3 עד 4 ימים
אם נשארה לכם כמות גדולה שלא תוכלו לסיים תוך 4 ימים, תוכלו להקפיא למשך 2 עד 3 חודשים.

Fried Chicken
EasyBuy4u/istockphoto

עוף מטוגן עם פירורי לחם

זמן: 3 עד 5 ימים
לעומת זאת, אפשר להקפיא למשך 4 חודשים.

Plain Cooked Chicken Pieces
rudisill/istockphoto

נתחי עוף מבושלים

זמן: 3-4 ימים
היעדר לחם מפחית את חיי המקרר של העוף המבושל ביום, אך עדיין ניתן להקפיא למשך 4 חודשים.

Cooked Fish
Tuned_In/istockphoto

דג מבושל

זמן: 3 עד 4 ימים
דגים זה לא משהו שכדאי להסתכן איתו, אז הישארו עם חלון של 3 עד 4 ימים. עם זאת, אם נשארו לכם יותר מדי דגים מבושלים, תוכלו להקפיא אותם למשך 4-6 חודשים.

Smoked Fish
martinrlee/istockphoto

דג מעושן

זמן: 14 יום
דג מעושן יישמר עד שנה אם תקפיאו אותו.

Lean Fish
boblin/istockphoto

דג רזה

זמן: יום עד יומיים
מצד שני, ניתן לשמור בהקפאה במשך 6 עד 8 חודשים.

Fatty Fish
ValentynVolkov/istockphoto

דג שמן

זמן: יום עד יומיים
ניתן להקפיא למשך חודשיים עד שלושה, מעבר לזה הדג יאבד את הטעם.