טיפים לאחסון חכם של אוכל שיחסכו לכם הרבה כסף

Food in Jars

5PH/istockphoto

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
Food in Jars
5PH/istockphoto

אחסון ושימור מזון

אחסון מזון נכון ישמור על המצרכים שלכם טריים לאורך זמן רב יותר ויחסוך לכם הרבה כסף ונסיעות לסופר. אז איך מאחסנים וחוסכים? המשיכו לקרוא וגלו

עוד בנושא: טיפים לאחסון בבית של מארי קונדו

Freeze Seasonal Produce
PeopleImages/istockphoto

הקפיאו תוצרת עונתית

תוצרת טרייה שנמכרת בזמן העונה שלה היא זולה יותר. הקדישו זמן להקפאת פירות וירקות העונה שרכשתם כדי לחסוך כסף בחודשים בהם הם לא בעונה ומחירם עולה.

עוד בנושא: טיפים לבחירת פירות וירקות

102516_food_storage_guide_slide_18_fs
jirateep sankote/shutterstock

אחסנו תפוחי אדמה לצד תפוחי עץ

בתפוחים יש חומר כימי המסייע לתפוחי האדמה להישאר טריים ומונע מהם לנבוט. אחסון של תפוחי אדמה לצד תפוחי עץ יאריך את חיי תפוח האדמה פי שניים.

עוד בנושא: דרכים שונות וטעימות לבשל תפוחי אדמה

102516_food_storage_guide_slide_7_fs
Joshua Resnick/shutterstock

אחסנו חמאה על השיש

קל יותר למרוח חמאה כשהיא בטמפרטורת החדר. כלומר, ניתן להשתמש בפחות חמאה ולחסוך. החמאה לא מתקלקלת אם אתם משאירים אותה מחוץ למקרר למשך כמה ימים, אבל עדיין עדיף לאחסן כל פעם כמיות קטנות מהחמאה על השיש, מומלץ בכלי ייעודי לאחסון חמאה.

102516_food_storage_guide_slide_14_fs
Iurii Stepanov/shutterstock

אחסנו שמן בבקבוקים קטנים

במקום לשמור שמן לבישול במיכל גדול, העבירו אותו לבקבוק קטן שניתן למלא מחדש. אחסנו את מיכלי השמן הגדולים במקום קריר וחשוך, הרחק מחום המטבח, כדי להאריך את חיי המדף.

102516_food_storage_guide_slide_11_fs
Steve Cukrov/shutterstock

שמרו צנצנות

לאחסון מזון בצנצנות יש יתרונות רבים שמתורגמים לחיסכון. השתמשו בצנצנות ישנות שהכילו פעם רוטב, חמוצים, ריבה או מאכלים אחרים. רוב הצנצנות שקופות, כך שאפשר לראות את התכולה בצורה ברורה והן מגנות היטב על האוכל.

Buy Dried Beans
casanisaphoto/istockphoto
Proper Storage
hedgehog94/i9stockphoto

העבירו את האוכל לקופסאות רב פעמיות

מזונות רבים נשארים טריים זמן רב יותר כאשר הם לא מאוחסנים באריזתם המקורית. החזיקו בבית מבחר של קופסאות פלסטיק או זכוכית לשימוש חוזר ואחסנו בהן דגנים, קמח, קטניות, תבלינים ועוד.

whole wheat flour
bhofack2/istockphoto

אחסנו קמח מחיטה מלאה במקרר

קמח מחיטה מלאה מכיל נבט חיטה שמתקלקל בקלות בטמפרטורות חמות. שמרו על רעננות הקמח ע"י אחסונו במקרר.

Leftovers in Freezer
wwing/istockphoto

הקפיאו שאריות לארוחות עתידיות

זה מפתה לזרוק את מה שנותר מהתבשיל לפח, אבל זה כמו לזרוק כסף לפח. הקפיאו שאריות לארוחות עתידיות.

עוד בנושא: דרכים פשוטות לחסוך כסף בכל יום

Spice Drawer
Sisoje/istockphoto

הרחיקו תבלינים מאור שמש וחום

חום ואור שמש פוגעים בתבלינים והורסים את טעמם. הרחיקו את התבלינים מחום הכיריים ומאור טבעי. אפילו מקרר הוא אופציה טובה יותר ממשטח חם ושטוף שמש.

Organize Cupboards and Pantry
Valeriy_G/istockphoto

אחסנו מצרכים לפי קטגוריות

אם אתם לא מצליחים למצוא במזווה מצרך מסויים, סביר להניח שיצא לכם לא פעם להוציא כסף על משהו שכבר יש לכם בבית. אחסנו פריטים עם מטרה משותפת ביחד. לדוגמה, דבש ותה ביחד ומרכיבי אפייה ביחד.

102516_food_storage_guide_slide_17_fs
Wollertz/shutterstock
Bananas
woolzian/istockphoto

שמרו בננות בנפרד

הגז שהבננות מייצרות כשהן מבשילות מעודד פירות אחרים בסביבתן להבשיל מהר יותר ולכן עדיף לאחסן בננות הרחק מתוצרת אחרת.

Fruit Bowl
Jasmina007/istockphoto

פירות וירקות - מה לאחסן במקרר ומה בחוץ

פירות מסוימים נשמרים טוב יותר במקרר, בעוד שפירות אחרים נשמרים טוב יותר בטמפרטורת החדר. הדרים, עגבניות ואבוקדו, למשל, מתאימים לאחסון מחוץ מקרר, אבל מלפפונים, פלפלים וגזר נשמרים טוב יותר בתוך המקרר. פירות מסוימים כמו תפוחים ואגסים מתאימים לשניהם.

Nuts
Viorika/istockphoto

אחסנו אגוזים ופיצוחים במקפיא

לאגוזים יש תכולת שומן גבוהה והם יכולים להתקלקל תוך מספר ימים אם הם נחשפים לחום ואור שמש. אחסון פיצוחים ואגוזים במקפיא מאפשר רכישה של אריזות גדולות בהנחה כמותית ושומר על איכותם במשך מספר חודשים.

Keep Celery Crisp in Foil
Qwart/istockphoto

שמרו על פריכות הסלרי עם נייר כסף

אם הסלרי מיועד לנשנוש כשהוא חי, הקראנץ' שלו חשוב. שמרו על גבעולי סלרי פריכים על-ידי עטיפתם בנייר אלומיניום בתוך המקרר.

Try an Ethylene Gas Absorber
Courtesy of amazon.com

השתמשו בלוכד גז אתילן

אפשר לאחסן מוצרים כמו Bluapple במגירת הפירות והירקות במקרר כדי לשמור על טריותם. המוצר סופג גז אתילן המופק מהתוצרת, ומאט את תהליך ההבשלה.

102516_food_storage_guide_slide_30_fs
Roxana Bashyrova/shutterstock

תנו לגבינה לנשום

גבינה קשה תתייבש ותאבד מטעמה אם תישמר בצורה לא נכונה. הדרך הטובה ביותר לאחסן גבינה אינה במיכל פלסטיק, אלא עטופה בנייר אפייה, המאפשר לגושים או לפרוסות לנשום תוך שמירה על הטעם.

Use a Vacuum Sealer
ozgurcoskun/istockphoto

השתמשו במכונת ואקום

מכשיר ואקום הוא השקעה חד-פעמית שמחזירה את ההשקעה וחוסכת כסף בטווח הארוך. אם אתם קונים באופן שגרתי נתחים גדולים של בשר או עוף בצורתו השלמה, אוטם ואקום יעזור לכם לאחסן מנות בודדות בבטחה למשך זמן רב.

Store Brown Sugar
mg7/istockphoto

אחסנו סוכר חום עם מרשמלו

כאשר סוכר חום מתייבש, הוא הופך לקשה ובלתי שמיש. כדי לשמור על הלחות, יש לאחסן סוכר חום עם מרשמלו או שניים בכלי אטום.

Wine
BrasilNut1/istockphoto

העבירו יין לבקבוק קטן

יין נהרס כאשר הוא נחשף לחמצן. אז אם נשאר לכם מעט יין בבקבוק, העבירו אותו לבקבוק קטן יותר עם פחות מרחב לאוויר וחמצן. אמנם זה פחות אסתטי, אבל בהחלט חכם יותר.

Mushrooms
RistoArnaudov/istockphoto

אחסנו פטריות בשקיות נייר

הדרך הטובה ביותר לשמור על הפטריות היא לאחסן אותן בשקית נייר במקרר - שיטה המספקת איזון נכון של לחות ואוויר. כל הפטריות יוכלו להחזיק עד 10 ימים מבלי להירטב ולהתקמט.

Set the Right Temperature
Nils Petersen/shutterstock

הגדירו טמפרטורה אופטימלית במקרר

בקיץ, טמפרטורת המקרר צריכה להיות 4 מעלות, ובמקפיא מינוס 18 מעלות. בחודשי החורף, הטמפרטורה במקרר צריכה להיות 5 מעלות, ובמקפיא - מינוס 17.