The Produce That Lasts Longest
Rike_/istockphoto

אילו פירות וירקות מתקלקלים הכי מהר ואילו מחזיקים מעמד לאורך זמן?

View Slideshow
The Produce That Lasts Longest
Rike_/istockphoto

חיי מדף

כמה זמן יחזיקו עשבי תיבול במקרר? איך כדאי לאחסן שום ובצל? איך אפשר להאריך חיי מדף של תפוחים? להלן רשימת הפירות והירקות שישארו טריים לעומת אלו שלא, כולל טיפים לאחסון נכון.

Broccoli
ineskoleva/istockphoto

יחזיק מעמד: ברוקולי

אפשר לאחסן במקרר ברוקולי וירקות אחרים ממשפחת המצליבים במשך יותר משבוע.

cauliflower
serezniy/istockphoto

תחזיק מעמד: כרובית

כרובית היא גם חלק ממשפחת המצליבים ולכן תחזיק מעמד בהתאם. בנוסף, נורא קל לחתוך כרובית ולהקפיא.

leafy greens
rostovtsevayulia/istockphoto

יתקלקלו מהר: עלים ירוקים

לירקות בעלי עלים יש את החיים הקצרים ביותר. יש להשתמש קודם בירקות עדינים כמו תרד, קייל וחסה. כמו כן, בעת אחסון ירקות עליים, דאגו לשמור עליהם יבשים והוסיפו מגבת נייר למיכל האחסון שלהם.

עוד בנושא: טיפים לבחירת פירות וירקות

cabbage
Dejan Kolar/istockphoto

יחזיק מעמד: כרוב

גם כרוב שייך למשפחת המצליבים וניתן לשמור אותו במקרר למשך יותר משבוע. עם זאת, יש לזכור כי כרוב שנרכש באביב ככל הנראה אינו הכי טרי.

onions
unpict/istockphoto

יחזיק מעמד: בצל

בצל יכול להחזיק מספר שבועות אם מאחסנים אותו במקום קריר וחשוך.

garlic
Robert Daly/istockphoto

יחזיק מעמד: שום

אחסון במקום קריר, חשוך ויבש יאפשר לשום להחזיק זמן רב.

herbs
merc67/istockphoto

יתקלקלו מהר: עשבי תיבול

עשבי תיבול מתקלקלים במהירות בגלל אופיים העדין. בשביל לשמור על רעננות של עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה מומלץ להסיר את הגומיה סביב הגבעולים, לקצוץ את התחתית, להכניס לתוך כוס מים עם שקית ניילון רופפת מעל ולאחסן בתחתית המקרר.

potatoes
littleny/istockphoto
Squash
Aiselin82/istockphoto

תחזיק מעמד: דלעת

גם דלעת תחזיק מעמד זמן רב אם היא מאוחסנת במקום קריר, יבש וחשוך.

beets
wmaster890/istockphoto

יחזיק מעמד: סלק

סלק הוא ירק שורש ולכן הוא מחזיק זמן רב יחסית.

bell peppers
debbiehelbing/istockphoto

יתקלקל מהר: פלפל

לרוב יש להשתמש בפלפלים תוך שבוע מרכישתם. אם לפלפלים המאוחסנים במקרר מתחילים להופיע קמטוטים, הם עדיין יכולים להוות מרכיב במנות מבושלות, אך יש להשתמש בהם במהירות. אגב, ניתן להקפיא פלפלים.

turnips
philipimage/istockphoto

יחזיק מעמד: לפת

לפת זה ירק שורש, וירקי שורש נשמרים זמן רב. בחרו לפת קטן, שהוא פחות סיבי ולא מריר.

carrots
Martina Rigoli/istockphoto

יחזיק מעמד: גזר

גזר הוא עוד ירק שורש עם חיי מדף ארוכים. כדי לגרום לגזר להחזיק זמן רב יותר חותכים את הקצה העליון ומאחסנים בכלי עם מים במקרר. אם המים מתחילים להיות עכורים, החליפו אותם.

Mushrooms
RistoArnaudov/istockphoto

יתקלקלו מהר: פטריות

השתמשו בפטריות תוך מספר ימים לאחר הרכישה. כדי לשמור על רעננותן, אחסנו אותן במקרר בתוך שקית נייר חומה ולא אטומה.

Keep Celery Crisp in Foil
Qwart/istockphoto

יחזיק מעמד: סלרי

סלרי שלם ועטוף בנייר אלומיניום יכול להחזיק עד שבועיים במקרר. הוא לא יחזיק הרבה זמן אם הוא נחתך ואז אוחסן.

Apples
Hispanolistic/istockphoto

יחזיקו מעמד: תפוחים

תפוחים יכולים להישאר רעננים למשך כשבוע אם הם מאוחסנים על השיש, אך הם יחזיקו עד 6 שבועות אם הם מאוחסנים במגירת המקרר. אם התפוחים קרובים לסיום חייהם התפוחיים, הכינו מהם רוטב תפוחים, אותו תוכלו להקפיא במשך חודשיים.

Bananas
letty17/istockphoto

יתקלקלו מהר: בננות

בננות יכולות להבשיל יתר על המידה במהירות. אחסנו אותן בנפרד זו מזו כדי להאט את התהליך הזה. כמו כן, אם הבננה כבר בשלה מדי, ניתן להקפיא אותה ולהשתמש בה לאפייה בשלב מאוחר יותר.

Citrus Fruits
bfk92/istockphoto

יחזיקו מעמד: פירות הדר

פירות הדר מחזיקים זמן רב. כדי להאריך את חלון ההזדמנויות הזה, אחסנו אותם במגירת המקרר ללא שקית פלסטיק ומבלי לשטוף אותם לפני כן.

Pomegranates
pjohnson1/istockphoto

יחזיק מעמד: רימון

רימונים יחזיקו שבוע עד שבועיים במזווה, חודש עד חודשיים במקרר, ו-10 עד 12 חודשים בהקפאה.

Grapes
Larisa Davydova/istockphoto

יחזיקו מעמד: ענבים

ענבים יכולים להחזיק מעמד עד שבועיים במגירת המקרר ועד שנה בהקפאה.

Berries
kcline/istockphoto

יתקלקלו מהר: פירות יער

פירות יער מתקלקלים במהירות. כדי לשמור עליהם רעננים יותר, שטפו אותם רק לפני שאתם אוכלים אותם ואחסנו אותם בכלי גדול עם מגבת נייר בתחתית ודאגו שיהיה להם מרחב. טריק נוסף הוא לשטוף אותם באמבטיית חומץ (שלושת רבעי מים ורבע חומץ לבן) למשך דקה עד שתיים ולתת להם להתייבש לחלוטין לפני האחסון.

Frozen and Canned Produce
belchonock/istockphoto

תחזיק מעמד: תוצרת קפואה או משומרת

ירקות קפואים מזינים מאוד - הם נשלחים להקפאה מהר מאוד לאחר הקטיף, כך השערכים התזונתיים שלהם נשמרים. באשר לירקות משומרים, ניתן להפחית את הנתרן ב-30%-40% ע"י שטיפה במסננת לפני הבישול.