דברים שיש לכם במטבח ואתם צריכים לזרוק לפח, עכשיו

Kitchen Drawer Mess

mladn61/istockphoto

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
Kitchen Drawer Mess
mladn61/istockphoto

לפח

המטבח הוא לב הבית, וזה ניכר בכמות השטויות שמאחסנים בו. אם אתם מתמודדים עם ארונות דחוסים ומגירות גדושות, אולי הגיע הזמן לזרוק כמה דברים לפח. להלן מספר מקומות להתחיל מהם, החל מהגאדג'טים שמעולם לא הייתם צריכים מלכתחילה ועד מוצרים שלא שווים את הכסף שלכם.

רוצים בית מסודר? אלו הדברים שאתם צריכים לזרוק, עכשיו


Screen_Shot_2020-10-06_at_8.30.13_PM.max-784x410.png
Amazon

גאדג'טים לשימוש ספציפי

יש לכם פורס בננות? מה עם מכבש טונה או מפריד ביצים? רוב הסיכויים שיש לכם מגירה מלאה בגאדג'טים ספציפיים מדי שלעולם לא רואים אור יום. אם לא השתמשתם בגאדג'ט מסויים במשך חודשים, תוכלו לזרוק אותו לפח ללא רגשות אשמה.

עוד בנושא: סדר ואחסון בשיטת מארי קונדו


Used pans
Yulia-B/istockphoto

מחבתות טפלון עם שריטות

החדשות הטובות: למרות מה שאולי שמעתם, לא סביר שמחבת טפלון עם שריטות תפגע בבריאות שלכם. אבל יותר מדי שריטות בהחלט יגרמו לאוכל להידבק למחבת ולהישרף. מומחים ממליצים להחליף מחבת כל 5 שנים.

עוד בנושא: המאכלים האלו מסוכנים לבריאות אם לא מבשלים אותם כראוי


Old kitchen sponge on white background.
Sombats/istockphoto

סקוטשברייטים ישנים

בניגוד למחבת, הסקוטש הישן בהחלט מהווה איום בריאותי. סקוטש ישן הוא כר גידול מצוין לחיידקים כמו אי קולי. במקום לנקות אותם - כן, שמענו על השיטה עם המיקרו - החליפו כל שבוע. זה מה שהמומחים אומרים.

עוד בנושא: טעויות ניקיון נפוצות


Freeze motion of spice explosion
Jag_cz/istockphoto

תבלינים ישנים

תבלינים בני מספר שנים לא יזיקו לכם, אבל הם הופכים להרבה פחות חזקים, ובואו נודה בזה: אם לא השתמשתם באזוב המיובש במשך חמש שנים, סביר להניח שלא תתחילו בקרוב. לפח.


Food storage in pantry, woman holding jar of sugar in hand.
Valeriy_G/istockphoto

ואם אתם כבר במזווה...

בזמן שאתם עוברים על התבלינים, בדקו תוקף של פריטים אחרים במזווה, כמו קמח, שימורים, אבקת אפייה ושמן בישול. כן, בניגוד לחומרי הגלם במקרר שלנו, יש להם חיי מדף ארוכים, אבל הם לא מחזיקים מעמד לנצח, ואנחנו לא כל הזמן טורחים לבדוק. אגב, פסטה מחזיקה מעמד המון זמן.

לא רק תאריך תפוגה: איך לדעת אם האוכל מקולקל


Two coffee mug mockup with yellow and green flowers
TasiPas/istockphoto

חצי מספלי הקפה

אפילו שתיין הקפה הנלהב ביותר אינו זקוק לספל שונה לכל יום בשבוע, מה שאומר ש-7 ספלים לבן אדם זו הגזמה קיצונית. שמרו שניים, שלושה ספלים מועדפים לקפה ושניים, שלושה לתה (פר דייר). שמרו מעט יותר אם אתם מארחים אנשים באופן קבוע.

עוד בנושא: סוגי הקפה המוזרים בעולם


Pill Bottles
anilakkus/istockphoto

מולטי ויטמינים ותוספי מזון

למרות שיש כמה יוצאים מן הכלל, במיוחד חומצה פולית לנשים בהריון, מומחים כבר מזמן טוענים כי ויטמינים ותוספי מזון אינם עושים הרבה, אם בכלל, לבריאותנו. 

עוד בנושא: דברים שלא צריך לבזבז עליהם כסף


Plastic bags background, environmental hazard
stellalevi/istockphoto
Cookbooks on kitchen shelf
nkbimages/istockphoto
Leftovers in Plastic Food Containers
jmalov/istockphoto

עודף מיכלי אחסון מזון מפלסטיק

נסתרות הן דרכי האל, אבל הדברים האלה מתרבים בין לילה. אם יש לכם מיכלים מעוותים, שרוטים או חסרי מכסה - זרקו אותם.


Heinz 57 ketchup packets
cbarnesphotography/istockphoto

שקיות רטבים ממשלוחי אוכל

אלו ככל הנראה תופסים מקום במגירה או על השיש שלכם, בזמן שיש לכם גרסה גדולה יותר במזווה או במקרר. למה? פשוט השתמשו בבקבוק הגדול שכבר יש לכם. 

עוד בנושא: סימנים שאתם קמצנים


Pouring glass of water from plastic bottle on blue background
Hyrma/istockphoto

מים מינרלים

זה דבר אחד לשמור כמה בקבוקי מים למקרי חירום, אבל להשתמש בבקבוקים באופן קבוע זה לא חכם במיוחד. כל חבילה תופסת מקום עצום, וברוב המקרים (תלוי במס' דיירי הבית) זה ממש לא משתלם לקנות בקבוקים, שלא לדבר על לסחוב אותם.

עוד בנושא: מוצרים שיש לכם באמבטיה ולא שווים שקל


Homemade white flour bread baked in bread maker with digital display
D_Zheleva/istockphoto

מכשירים קטנים שאתם אף-פעם לא משתמשים בהם

אולי השתמשתם פעמיים במכונת העוגות או הלחם, אבל אם עברו מאז כמה שנים - תגידו להתראות. מה גם שככל שהשנים מתקדמות יש יותר מכשירים שיכולים לשמש ליותר ממשימה אחת - כמו Instant Pot. תתקדמו גם אתם.

עוד בנושא: מעשנת ביתית ועוד אביזרי מטבח מדהימים


Chinese porcelain in the bazaar
MagMos/istockphoto

כלי חרסינה ישנים

צר לנו לבשר, אבל רוב הסיכויים שכלי החרסינה העתיקים שלכם לא שווים כלום. מעבר לזה, סביר להניח שאתם לא משתמשים בהם כמעט ושהם בעיקר תופסים מקום.

עוד בנושא: פריטי אספנות שלא שווים מי יודע מה


Kitchen equipment
tolgart/istockphoto

כלים כפולים

יש לכם מרית מועדפת, אז למה שתצטרכו עוד 2 מריות? האם אתם באמת צריכים חמש כפות עץ או שלוש מלקחיים? אם מדובר בכלי שאתם משתמשים בו הרבה, התוספת מוצדקת, אבל שלושה עותקים זה טו מאץ'.


Vintage Chopping Board on White Table
kisika/istockphoto

קרשי חיתוך פצועים

לא משנה אם אתם מעדיפים קרש חיתוך מעץ או מפלסטיק, דבר אחד בטוח: צריך לזרוק אותם אם יש להם הצטלקות קבועה מסכינים.

knife, whetstone and female hands
Vyacheslav Dumchev/istockphoto

סכינים קהות זולות

סכינים קהות לא רק לא יעילות, הן גם מסוכנות יותר מסכינים חדות כי קשה יותר לשלוט בהן. אם כבר יש לכם סט איכותי שפשוט צריך השחזה, אין בעיה. אם ברשותכם סט זול שהיה קהה מלכתחילה, שדרגו.

Drawer Clutter
Joe_Potato/istockphoto

דברים שלא צריכים להיות במטבח

נראה שיש מגירות במטבח שמהוות שדה כוח מגנטי להכל: צעצועים, שטרות, בטריות וכמעט כל דבר שאין לו בית רשמי. ייעדו סל קטן אחד לפריטים שאינם שייכים למטבח, וכשהסל עולה על גדותיו - דעו שהגזמתם.

רוצים בית מסודר? אלו הדברים שאתם צריכים לזרוק, עכשיו