TMTM

adisa

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
adisa

מנגו, בננה ומלון, ארטישוק ומלפפון...

איך נראה מלפפון טרי? מה הבעיה בשערות על הגזר? איך מזהים מלון עסיסי? קבלו 21 טיפים לבחירה נכונה של פירות וירקות

באותו הנושא: 23 טיפים וטריקים לבישול שחייבים להכיר

triffitt/istockphoto
Ekaterina Molchanova/istockphoto

עגבניה

עדיף לרכוש עגבניות כבדות יחסית לגודלן ובעלות עלים ירוקים ולא יבשים. לא לבחור עגבניה רכה (אלא אם היא מיועדת לרוטב) או עם חבורות. שאלנו את אייל שני, והוא מסכים

sommail/istockphoto

מלפפון

שימו לב שאין בקליפה שקעים וקמטוטים ושהמלפפון אינו רך. לא לפחד למשש, זו לא הטרדה מינית

Juanmonino/istockphoto

חסה

שימו לב שהעלים אינם מעוכים, צהובים, חומים או רקובים. ישנם מקרים בהם מעט כתמים חומים אינם מהווים בעיה או מעידים על הטריות

Dani Vincek/shutterstock

שומר

שימו לב שהשומר מוצק, שהעלים שלו נטולי פגמים ובדקו בקפידה שאין כתמים חומים בחלקו התחתון (זה בסדר, גם זו לא הטרדה מינית)

fotoearl/shutterstock

זוקיני

חפשו אחר זוקיני עם קליפה עבה. ככל שהקליפה עבה יותר, כך הירק מוגן יותר

Viktar Malyshchyts/shutterstock

מלון

מלון טרי יהיה לרוב כבד יחסית לגודלו. ריח חזק מצביע על פרי שנקטף מזמן וטעם לוואי. כמו כן, שימו לב אם יש פגמים/ כתמים על הקליפה

Africa Studio/shutterstock

אבטיח

אם ישנו קול חלול כאשר נוקשים על האבטיח, ככל הנראה האבטיח מכיל מעט מים ואינו מתאים לאכילה. גם כאן, יש לשים לב לפגמים על הקליפה. שימו לב: כתם בהיר אחד הוא טבעי ולא מצביע על בעיה. כמו כן, "עקיצות" חומות מעידות על אבטיח מתוק

Drakonyashka/shutterstock

חציל

ככל שהחציל שוקל פחות, כך יש בו פחות גרעינים וטעמו פחות מריר. שימו לב גם שהקליפה מלאת ברק

4nadia / istockphoto

בננה

נכון יש את האנשים שאומרים שהשחור זה דבש? אז לא, זה ריקבון. מעבר לזה, אם ברצונכם לאכול את הבננה בקרוב, בחרו בננה צהובה. אם לסבלנות שלכם יש חיי מדף - בחרו בננה ירוקה

strawberry by robertobarresi / pixabay (None)

תות שדה

עדיף לא לקנות תותים בקופסאות עמוקות, המאפשרות ריקבון מהיר (או שתחליפו את הקופסה בבית). כמו כן, אל תקנו תותים בצבע אדום כהה - הוא יירקבו בקרוב

Cozy Home/shutterstock

כרוב

כרוב שמרגיש כבד ביחס למשקלו מכיל יותר מים ולכן גם טרי יותר. לא לשכוח לבדוק אם יש כתמים או כהות בכל צידי הכרוב

Africa Studio/shutterstock

גזר

בדקו שהגזר קשה וללא כתמים או מעין שערות לבנות. בנוסף, עדיף לבחור גזר עם עלים וגבעולים ירוקים. אמנם קשה למצוא בארץ גזרים עם גבעול מחובר, אך זה לא בהכרח עקב חוסר טריות

Ekaterina0609/istockphoto
Maria Uspenskaya/shutterstock
dianazh/istockphoto

ארטישוק

העדיפו ארטישוקים סגורים יחסית, ללא פגמים ועם חלק תחתון קשה וכבד. אל תבחרו ארטישוק עם עלים שניתן לתלוש בקלות או בעל גדם כהה

apples by ulleo / pixabay (None)

תפוח

תפוח ראוי צריך להיות חף מכתמים, בהיר, מבריק, קשיח וללא ציפוי "שעווה". אם אתם קונים כמות גדולה של תפוחים, העדיפו תפוחים בינוניים כיוון שהגדולים מרקיבים מהר יותר

anzeletti/istockphoto

פלפלים

בחרו פלפלים מוצקים, נטולי קמטוטים ובעלי צבע עמוק ומבריק

Nitr/shutterstock

אפרסק

אפרסק רך עם כתמים כהים כבר קרוב לסוף חייו האפרסקיים. בחרו אפרסק "חתיך" וללא פגמים

anouchka/istockphoto

ירקות בקופסה

ירקות שטופים וארוזים אמנם מחזיקים זמן רב יותר, אבל הם נטבלו לפני כן בכלור ואמוניה (בכמויות קטנות ולפי התקנות). אין מה לדבר על ירקות שגם נחתכו מראש - זה בזבוז כסף מיותר

aluxum/istockphoto

אחסון ירקות ופירות

כדי למנוע מעיכה בזמן הקניות, הניחו את הפירות והירקות מעל שאר המצרכים. את מרבית הפירות והירקות עדיף לשמור במקרר בשקית מאווררת. תפוח אדמה, אבוקדו, עגבניות ירוקות, פקעות ואפרסקים קשים ניתן לאחסן מחוץ למקרר