Return Spoiled Food
l i g h t p o e t/shutterstock

לא רק תאריך תפוגה: כך תדעו אם האוכל באמת מקולקל

View Slideshow
Return Spoiled Food
l i g h t p o e t/shutterstock
battery eggs
DepositPhotos.com

ביצים

בוודאי שמעתם על הניסוי הזה: שמים ביצה בכוס מים, ואם היא שוקעת לתחתית היא טרייה; אם היא צפה - היא מקולקלת. עכשיו, זה באמת נכון ברוב המוחלט של המקרים, אבל יכול להיות מצב בו ביצה ראויה למאכל כן תצוף. בכל אופן, אם הביצה אכן צפה - שברו אותה והריחו לפני שאתם זורקים. ביצה מקולקלת לא תריח טוב - לפני או אחרי הבישול.

Olive oil
Deposit Photos
There's 'Grade D' Meat Being Used Everywhere
AHPhotoswpg/istockphoto
Baking Soda
skhoward/istockphoto

סודה לשתייה

יש טריק פשוט שבודק אם הסודה לשתייה טרייה או לא: בזקו מעט סודה לשתייה לכוס מים חמים עם חצי כפית חומץ. אם לא נוצר בעבוע - לפח.

Baking Powder and Flour
Dubravina/istockphoto

אבקת אפייה

בדומה לניסוי הקודם, הוסיפו מעט אבקת אפייה לכוס מים חמים ובדקו אם מתחילות להיווצר בועות. לא צריך להוסיף חומץ למים.

Boneless, Skinless Chicken Breast
Viktor1/shutterstock

עוף

עוף טרי צריך להיות בצבע ורוד בהיר. אם העוף מתחיל להיות אפרפר, זרקו אותו - אפילו אם אין לו ריח רע. שינוי צבע העוף מצביע על חגיגה של בקטריות, ואתם לא רוצים להיות מוזמנים.

עוד בנושא: מאכלי אנטי אייג'ינג שעוזרים להילחם בקמטים

021116 cheap pasta dishes 1 310
Spices
yari2000/shutterstock

תבלינים

תבלינים שזמנם עבר לא יהיו בעל ארומה וטעם ייחודי וברור כמו תבלינים טריים. בנוסף, הצבע שלהם יהפוך דהוי. חבל להרוס ארוחה שלמה בגלל כורכום ממלחמת המפרץ.

עוד בנושא: טיפים לבישול שאתם חייבים להכיר

Almond Milk
bhofack2/istockphoto

חלב שקדים/ סויה/ אורז

קל לזהות חלב פרה מקולקל, אבל מה לגבי חלב שקדים או סויה? ובכן, אם החלב נראה סמיך מהרגיל, הופיעו בו גושים, צמח עליו קרום או נודף ממנו ריח רע - לפח.

Canned food
iTle/istockphoto
Lean Fish
boblin/istockphoto
Bread Board
Courtesy of etsy.com

לחם

אם מצאתם אפילו נקודה אחת קטנטנה של עובש על אחת מפרוסות הלחם - זרקו הכל לפח. הכל.

Cut Out Flour
AndreyGorulko/istockphoto

קמח

קמח מחיטה מלאה שעבר זמנו מריח כמו גומי שרוף וקמח לבן מקולקל מדיף ריח חמצמץ. בכללי, קמח מחיטה מלאה מחזיק מעמד פחות זמן מקמח רגיל.


032416 spring vegetables in season now slide 0 fs

ירקות

טוב, זה ברור: אם הירקות הצהיבו, הם מתחילים להתקלקל, אבל אפשר לחתוך את החלקים הצהובים ולאכול את השאר. בנוסף, השרייה במי קרח תעזור להחזיר רעננות לירקות.

עוד בנושא: טיפים לבחירת פירות וירקות

fruits and vegetables
DepositPhotos.com