18 מסעדות ישראליות מצליחות בעולם

Mint Kitchen

MintKitchen/mintkitch.com

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
Mint Kitchen
MintKitchen/mintkitch.com

אנחנו על המפה

המטבח הישראלי הפך לשם דבר בקולינריה העולמית. סיבוב באמסטרדם, לונדון או ניו-יורק יפגיש אתכם עם מסעדות ישראליות רבות מספור, והתחרות רק הולכת וגוברת. הרבה ישראלים, ביניהם שפים מוכרים, בוחרים להיכנס לביזנס הקולינרי בחו"ל. רובם נשארים נאמנים למטבח הישראלי ולשורשיהם ומצטרפים לטרנד האוכל הישראלי בעולם. מעטים לוקחים סיכון, עוזבים את המוכר ונפתחים לעולמות קולינריים אחרים - ורק אלו הם הקומץ שמצליחים לזכות בכוכבי המישלן הנכספים.


מרבקה אורלין החלוצה ועד מושיק רוט החדשני - אלו הם 18 הישראליים שפתחו מסעדה בחו"ל, והפכו לסיפור הצלחה. בתיאבון.

מושיק רוט
מושיק רוט by Jip Samhoud (CC BY-SA)

'moshik &' של מושיק רוט

לפני שמושיק רוט הפך לפנים מוכרת ב'משחקי השף', הוא היה דמות מוכרת בעולם הקולינרי העולמי. בשנות ה-20 לחייו, נסע רוט להולנד בעקבות אהובתו. בהמשך דרכו באירופה, פתח את מסעדת T Brouwerskolkje, עליה זכה בכוכב מישלן אחד ב-2005, וכעבור שלוש שנים נוספות - בכוכב מישלן שני.

ב-2012 הוא סגר את המסעדה ופתח במקומה את מסעדת moshik &, שזיכתה אותו בשני כוכבי מישלן. התפריט במסעדה מבוסס על גסטרונומיה מולקולרית והאווירה במקום מחושבת עד הפרטים הקטנים. 

Sweetbread Bourekas
Ido8all/tripadvisor

מסעדת 'פאלומר' של אסף גרניט

המסעדה שהוקמה בלונדון ביחד עם צוות 'מחניודה', זכתה פעמיים בתואר 'המסעדה הטובה ביותר בלונדון', ופעם אחת בתואר 'המסעדה הטובה ביותר בבריטניה'. גם המסעדה השנייה של גרניט בלונדון, 'הברברי', זכתה ב-2018 בתואר 'המסעדה הטובה ביותר בעיר'.

Chef's Table
francesca2/tripadvisor

'ברוקלין פייר - שולחן השף' של מוניר עיסא

מוניר עיסא הוא חיפאי לשעבר, שכיום חי ופועל בארה"ב. המסעדה שלו, 'ברוקלין פייר' זכתה במקום השלישי ברשימת 100 המסעדות הטובות ביותר בצפון אמריקה. התפריט במסעדה משתנה מפעם לפעם על-פי רצונו של השף, סזאר רמירז. המסעדה, כאמור, זכתה ב-2 כוכבי מישלן.

Bavel
Bavel/www.baveldtla.com

'בבל' של אורי מנשה

גם המסעדה הזו השתחלה לרשימת 100 המסעדות הטובות ביותר בצפון אמריקה, והגיעה למקום ה-33 המכובד גם הוא. מסעדת 'בבל' ממוקמת בלוס אנג'לס ותוכלו למצוא בה, בין היתר, גם אוכל ישראלי. אגב, אורי הוא אחיו של נתי מנשה, האיש שהביא לנו את מזללת ההמבורגרים, 'ויטרינה'.

layla-restaurant
layla-restaurant/www.layla-restaurant.com

'לילה' של מאיר אדוני

השף ושופט 'משחקי השף' פתח בשנת 2018 את מסעדת 'לילה' בשכונת קרויצברג בברלין, שמיד עם פתיחתה, השתרכו במפתן הדלת תורים ארוכים של לקוחות רעבים. המסעדה מציעה טעמים ישראליים, כמו קוסקוס, עראייס, עמבה, חלבה… רק עם טוויסט של אדוני, שמשלב שורשים מרוקאים עם טכניקות מודרניות.

nur restaurant
nur restaurant/www.nurnyc.com

'נור' של מאיר אדוני

עוד מסעדה של אדוני בסגנון ים תיכוני מודרני, והפעם בניו-יורק. המסעדה נפתחה ב-2017 ולא נחה מאז. ב'ניו-יורק פוסט' נכתב שהקובנה ממכרת, אתר 'Grub Street' דירג את 'נור' במקום השישי ברשימת 'המסעדות החמות ביותר בניו-יורק' ואפילו מרתה סטיוארט ציינה לשבח את הקרפצ'יו חציל.

Balaboosta restaurant
Balaboosta/Facebook

'בלבוסטה' של עינת אדמוני

המסעדה מוקדשת לאוכל ים תיכוני מתוחכם ומעודכן בשילוב האוכל עליו גדלה אדמוני. אמנם המסעדה עברה טלטלה, והיא נסגרה ונפתחה מחדש, אך הקהל של מנהטן הצביע ברגליים ואימץ לחיכו את הסחוג והקובה. כמו כן, המסעדה התברגה לרשימת '100 המסעדות הטובות ביותר בניו-יורק'.

Cafe Mogador
Cafe Mogador/www.cafemogador.com

'מוגדור' של רבקה אורלין

המסעדה של אורלין קיימת כבר מעל 30 שנה, מה שאומר שבניגוד להרבה שפים מפורסמים אחרים - היא לא הולכת לשום מקום. המסעדה מציעה אוכל ים-תיכוני עם דגש על אוכל צפון אפריקאי. אורלין האכילה מפורסמים רבים הרבה לפני שטרנד האוכל הישראלי כבש את ניו-יורק ואין ספק שמדובר בחלוצה.

Wok to walk
Wok to walk by Quinn Dombrowski (CC BY-SA)

'ווק טו ווק' של נחמן מילוא וסימה בראון

למילוא ובראון כבר היה את פלאפל 'מעוז' באמסטרדם, ולאור ההצלחה, הם הרחיבו את העסקים והקימו את 'ווק טו ווק' - מזללה אסיאתית עם חומרי גלם טריים, המאפשרת ללקוחות להרכיב את המנה בעצמם. לא מדובר במסעדה יוקרתית, אלא בקונספט של דוכן רחוב. ליתר דיוק - יותר מ-100 דוכנים ברחבי העולם. 

Mint Kitchen
MintKitchen/mintkitch.com

'מינט קיטשן' של ארז קומורובסקי בשותפות עם זאב שרון ואסף חרל"פ

זמן קצר לאחר פתיחתה, בתחילת 2019, מסעדת 'מינט קיטשן' נכנסה לרשימת '10 המסעדות המדוברות ביותר בניו-יורק', נכון לאותו זמן. המסעדה מתבססת על המטבח הישראלי, ותוכלו למצוא בה סלמון מצופה פלאפל, טחינה, מסבחה ומרק קניידלך, לצד קבב שרימפס עם קרישה וסלט מנגו. התפריט משתנה בהתאם לחומרי הגלם העונתיים.

מסעדת "מזנון" בניו יורק
מסעדת "מזנון" בניו יורק by Toosu (CC BY)

'מזנון' של אייל שני

לאייל שני יש סניפים של 'המזנון' בתל-אביב, וינה, פריז, מלבורן וגם בלב מנהטן. בקיץ 2019, סוכנות הידיעות הבינלאומיות בלומברג, הכתירה את 'המזנון' כ'המקום הטוב ביותר בניו-יורק לארוחת צהריים קלילה'. בין המנות שצויינו לשבח, הייתה כרובית צלויה (כמובן), חביתה עם זעתר וסטייק עם טחינה.

שף אייל שני
שף אייל שני by מגיסטר (CC BY)

'הסלון' של אייל שני

סטיב קוזו, מבקר המסעדות של ה'ניו-יורק פוסט' כתב ביקורת שלילית על המסעדה של שני, והתלונן בעיקר על המחירים הגבוהים מדי, שאינם תואמים את המנה. נכון, 24 דולר למנת עגבניה זו אכן הגזמה, אבל זה לא מה שמפריע למסעדת 'הסלון', הממוקמת באיזור ה'הלס קיטשן' שבניו-יורק, להיות מלאה עד אפס מקום. יותר מזה- מגזין הקולינריה 'Eater' דירג את המסעדה במקום הראשון ברשימת 'המסעדות הלוהטות ביותר בעיר'.

missada
missada/www.missadanyc.com

'Miss Ada' של תומר בלכמן

בפורט גרין, ברוקלין שוכנת מסעדת 'מיס עדה' של השף והבעלים, תומר בלכמן. המטבח מציע תפריט ים-תיכוני מודרני עם טוויסט המתבסס על חומרי גלם עונתיים. הרבה מבקרים מציינים לשבח, בנוסף לאוכל, את האווירה האופנתית והמזמינה. בתפריט תוכלו למצוא, בין היתר, באבא גנוש, לבנה, שווארמת טלה וחומוס.

Breads Bakery
Breads Bakery/Facebook

'BREADS BAKERY' של אורי שפט וגדי פלג

מאפיית 'לחמים' החלה את דרכה ביוניון סקוור במנהטן בשנת 2013 ותוך זמן קצרצר, המאפייה נכנסה לכל הרשימות והדירוגים הכי נחשבים בתפוח הגדול. המאפה הכי מדובר ומצליח של המאפייה הוא עוגת הבבקה של השף אורי שפט. מאז, המאפייה התרחבה ופתחה סניפים נוספים ברחבי ניו-יורק. למי שקשה לו להתאפק עד הטיסה הבאה, אפשר לבקר ב-6 הסניפים של 'לחמים' הפזורים בארץ.


12 Chairs Cafe
12Chairs Cafe/Facebook

'12Chairs' של שמעון ממן

מסעדת '12 כיסאות' התחילה כבית קפה-מסעדה קטן בניו-יורק עם 12 כיסאות. היום, כאמור, מספר הכיסאות גדל ואפילו נפתח עוד סניף בעיר, אבל השם הקליט נשאר. המסעדה מציעה אוכל ישראלי, עשוי רכיבים טריים. העיצוב מושפע מתל-אביב של שנות ה-50, והאווירה בהתאם.

Zahav restaurant
Zahav restaurant/www.zahavrestaurant.com

'זהב' של מייקל סולמנוב

מסעדת 'זהב' ממוקמת בפילדלפיה ועונה על ההגדרה של מטבח ישראלי אותנטי עם טוויסט מודרני. בשנת 2019, קרן ג'יימס בירד הנחשבת בחרה את המסעדה לתואר 'המסעדה הטובה ביותר בכל ארצות הברית'. שנתיים לפני כן, בשנת 2017, זכה סולמנוב בתואר 'השף הטוב ביותר', גם ע"י קרן ג'יימס בירד.

Ottolenghi restaurant
Ottolenghi restaurant/www.ottolenghi.co.uk

'אוטולנגי' של יותם אוטולנגי

יותם אוטולנגי, שף מצליח בבריטניה, הוא הבעלים של ארבעת הסניפים של 'אוטולנגי'. הסניף באיזלינגטון מתפקד כמסעדה, בעוד האחרים מתפקדים כמעדניות. המנות במסעדה עשירות, צבעוניות ומבוססות בעיקר על מרכיבים ים-תיכוניים. בנוסף, השף מחזיק את מסעדת 'NOPI' בסוהו, לונדון, וכותב טור אוכל שבועי במגזין 'הגרדיאן'.