ליל שימורים
מעבר לתירס וטונה, יש עולם שלם של שימורים שרק מחכה שנפתח אותו. השימורים הבאים פחות מוכרים לחיך הישראלי, וחבל, כי הם דווקא טעימים. המשיכו לקרוא.
עוד בנושא: מתכונים מומלצים מבוססי שימורים
Tess Rose Lampert is a New York City-based writer, beverage educator, and lover of savings. With over a decade in the alcoholic beverage industry, she strives to enhance consumers' everyday experiences with food and beverage through dynamic and interactive writings, educational seminars, and events.
w-ings/istockphoto
מעבר לתירס וטונה, יש עולם שלם של שימורים שרק מחכה שנפתח אותו. השימורים הבאים פחות מוכרים לחיך הישראלי, וחבל, כי הם דווקא טעימים. המשיכו לקרוא.
עוד בנושא: מתכונים מומלצים מבוססי שימורים
מדובר בעצם בפטריה שצומחת על תירס ונחשבת למעדן יקר במטבח המקסיקני. מומלץ מאוד להוסיף לקסדייה.
עוד בנושא: טיפים לבישול שעובדים יופי-יופי
שורש לוטוס זה לגמרי מצרך בסיסי במטבח האסייתי. מומלץ להוסיף תפזורת מלאת סיבים של לוטוס לקארי ולמרקים.
עוד בנושא: מאכלי "סופר פוד" שהם לא כל כך סופר
ניתן לאכול "משחת" גויאבה משומרת כפי שהיא או להוסיף כמרכיב מתקתק במתכונים רבים.
עוד בנושא: טיפים לבחירת פירות וירקות
לחם כהה ומתקתק, מוכר במיוחד בניו אינגלנד, אבל עם שורשים באירלנד ואנגליה. הלחם מאודה בפחית לקבלת טעם אותנטי. לארוחה מסורתית, מומלץ לאכול עם שעועית.
גבינה משומרת אינה מוגבלת למוצרים דמויי גבינה על קרקרים; גבינות מיושנות משובחות זמינות גם כן. סדרת הגבינות המשומרות של Washington State University מציעה מגוון טעמים החל מצ'דר מיושן קלאסי ועד שום שמיר או צ'ילי.
עוד בנושא: מאכלי אנטי אייג'ינג מומלצים
לא קל למצוא דומדמניות טריות, ולכן רוב האנשים מעולם לא טעמו דומדמנית. יש להן טעם חמוץ ופירותי ייחודי. לגרסאות היבשות יש טעם מרוכז יותר ואילו הזן המשומר מציע טעם קליל יותר.
פלפלים אלה הם ילידי ספרד ולעתים קרובות ממולאים בטונה או גבינת עזים. הטעם העשיר שלהם מקנה להם מקום של כבוד כמרכיב במנות טאפס, במיוחד ביחד עם יין.
עוד בנושא: טיפים לאחסון חכם של אוכל
אספרגוס לבן טרי מופיע בתחילת האביב. אפשר להשתמש באספרגוס לבן משומר במשך שאר השנה ולקבל את הטעם העדין של הגרסה הטרייה במנות כמו מרק אספרגוס לבן. מומלץ.
הרוברב הוא מרכיב פופולרי בקינוחים, אבל יש לו עונה קצרה. זנים משומרים מגיעים מבושלים וממותקים מעט.
בעיני רבים הגולדן ברי'ס נחשבים למזון-על. השלפח הוא קרוב משפחה של העגבנייה והפרי שלו באמת מזכיר עגבנייה בצורה ובמרקם. טעמו של הפרי נע בין חמוץ למתוק.
עוד בנושא: הפירות והירקות שמתקלקלים הכי מהר
פטריות משומרות מחזיקות את טעמן היטב, מה שהופך את הזן המשומר לאופציה בעלות נמוכה לכל המכורים לפטריות.
גרסאות משומרות של כמהין מציעות הרבה מאותו הטעם במחיר הרבה יותר משתלם.
לשון הייתה בעבר בשר יומיומי פופולרי, והיום הפופולריות הזו שמורה רק למתכונים מסורתיים. גרסת השימורים מוסיפה בעיקר אלמנט של נוחות.
ובכן, יש דבר כזה כבד אווז בשימורים, אבל הפינוק הצרפתי כולל פיטום אווזים בכפייה. לא תודה.
הגרסה המשומרת מציעה דרך נוחה להכין ארוחת ערב מתוחכמת במהירות. מכיוון שהמרקם נטול חלקים פריכים, כדאי להשתמש בו כתוספת לשעועית, אורז או מילויים ולא כמרכיב עצמאי.
ביצי שליו מציעות פרופיל תזונתי דומה לביצי עוף באריזה מעט קטנה יותר. בגרסה המשומרת יש ביצים קשות מוכנות לאכילה.
עוד בנושא: דרכים שונות להכין ביצים
עוף מגיע בצורות וחלקים רבים, אבל עוף שלם משומר הוא גרסה מוזרה במיוחד שעוד לא ראינו. אמנם זו לא האופציה הראשונה שקופצת בראש כשצריך להכין ארוחת הערב, אבל עוף משומר יכול להיות שימושי במהלך סופה או אפוקליפסה.
עוד בנושא: מתכונים מומלצים מבוססי שימורים