TMTM

Nitr/shutterstock

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
Nitr/shutterstock

מה? מה? תפוח אדמה

תפוחי אדמה הם פלא קולינרי. הם מאוד ורסטיליים וזולים, מה שהופך אותם לבסיס חובה במטבחים רבים. יש אינסוף דרכים להכין אותם - מאפייה וטיגון ועד רקיחת בלילה לוופל בלגי. הנה 13 מתכונים לתפוח אדמה שיבטיחו שאף-פעם לא ישעמם לכם בצלחת.

באותו נושא: 13 דרכים להכין ביצים

Malivan_Iuliia/shutterstock

לביבות

מעבד מזון חוסך זמן, אך שימוש במגרדת, יחד עם בצל, בהחלט שווה את העבודה. כדי לקבל מרקם נכון, סחטו את הלחות מתפוחי האדמה לפני הוספת מרכיבים אחרים. עבור לביבות תפוחי אדמה גרמניות, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים נגיעה של קמח וביצה כדי להחזיק את המסה יחד ומשטחים לקציצות. מחממים הרבה שמן במחבת כבדה ומטגנים.

Igor Dutina/shutterstock

ניוקי

החוכמה בניוקי היא להכין את הבצק במהירות מבלי לעבוד עליו יותר מדי. הטכניקה דורשת מעט תרגול, אך מתכון בסיסי דורש חמישה מרכיבים בלבד (כולל קמצוץ מלח). המרקם קל יותר כאשר משתמשים במועך תפוחי אדמה, אך גם פירה ידני עובד. כך או כך, ניוקי צריכים להיות רכים ולעולם לא דביקים.

מתכון: foodisgood

Firma V/shutterstock

תפוחי אדמה מוקרמים

תפוחי אדמה עם שמנת, מלח, פלפל וגבינת פרמזן מניבים מנה שרק נראית יקרה. המפתח הוא חיתוך תפוחי האדמה באופן דק ואחיד והנחת הפרוסות בצורה חופפת בכדי להבטיח טעם מקסימלי.

מתכון: 10 דקות

Crepesoles/shutterstock

לחם תפוח אדמה

שילוב תפוחי אדמה בלחם יוצר מרקם אידיאלי לכריכים. ישנם מתכונים שמשתמשים בפירה במקום קמח תפוחי אדמה - גישה חסכונית ובריאה יותר. לישה ביד בהיעדר מכונת לחם זה קצת קשה, אבל טעים באותה המידה. ניתן להפוך את הבצק גם ללחמניות להמבורגרים שישדרגו את המנגל שלכם.

מתכון: כיכר השבת

ilolab/shutterstock

צ'יפס

הכנת צ'יפס אינה קשה, אך זהו תהליך. מומלץ להחליף את הנייר הסופג בשקיות נייר בעת ספיגת שאריות השמן, כיוון ששקיות נייר עוזרות לצ'יפס להישאר פריך יותר. מגישים עם מגוון רטבים או תבלינים, מקטשופ ועד צ'טני.

מתכון: חן במטבח

zkruger/shutterstock

כדורי פירה מטוגנים

כדורי פירה הם קלאסיקה אמריקאית שהשתלטה על העולם. מכינים פירה והופכים אותו לכדורים, מגלגלים בפירורי לחם, ביצים טרופות ושוב בפירורי לחם, מצננים ואז מטגנים. וזהו - יש לכם כדורי פירה חלומיים.

Elena Elisseeva/shutterstock

תפוחי אדמה צלויים עם עשבי תיבול

תפוחי אדמה צלויים עם עשבי תיבול הם מנה צדדית מגוונת. באופן כללי, צולים בחום גבוה מאוד (250 מעלות) עד שהקליפות הופכות לשחומות ופריכות והסוכרים הטבעיים בתפוחי האדמה מתקרמלים מעט. הקרמול משפר את טעם עשבי התיבול ומפיק את המירב מהמרכיבים.

Foodpictures/shutterstock

קרוקטים

קרוקטים מאוד רכים מבפנים וסופר קריספיים מבחוץ. המרכיבים פשוטים, אך דורשים מעט סבלנות. מטגנים מעט לפני ההגשה כך שהקרוקטים יהיו חמים ופריכים.

מתכון: השולחן

NRedmond/istockphoto

מרק תפוחי אדמה

תפוחי אדמה לבדם יכולים להפוך למרק משביע וטעים. מטגנים בצל ושום, מוסיפים תפוחי אדמה חתוכים, מים, תבלינים ומבשלים עד לריכוך. טוחנים עם בלנדר למרקם אחיד. אפשר גם להוסיף שמנת או חלב במהלך הבישול.

מתכון: שי-לי ליפא

rudisill/istockphoto

תפוצ'יפס

מתכון שלושת המרכיבים הזה הוא דרך מהנה להפוך חטיף לפינוק ביתי מיוחד. אמנם זה מפתה לדלג על שלב השריית תפוחי האדמה במים, אבל אל תעשו זאת. זה עוזר להשיג את המרקם והצבע הנכונים. מנדולינה מאפשרת פריסה דקה, קלה ואחידה, אם כי חיתוך ידני (בזהירות) גם יעשה את העבודה.

מתכון: השולחן

Vankad/shutterstock

תפוח אדמה של האסלבק

זו למעשה גרסת היוקרה של תפוח אדמה אפוי. חתכים אנכיים מבטיחים מרקמים פריכים וקרמיים. פורסים ומברישים את תפוחי האדמה בשמן ו/או חמאה; השאר תלוי בטבח. לגבי עשבי תיבול בין הפרוסות - מה דעתכם על גבינה מגורדת או שום טחון? תהיה הבחירה אשר תהיה, מגוון הטקסטורות יעשיר את הארוחה.

מתכון: ליהי קרויץ

Qwart/istockphoto

וופל תפוחי אדמה

שילוב תפוחי אדמה בבלילת וופל יוצר מאכל כלאיים מעולה. מתכונים רבים מציעים להוסיף לוופל תוספות מסורתיות כמו שמנת חמוצה, אך מגוון האפשרויות אינו מוגבל. 

מתכון: המתכוניה

bonchan/shutterstock

פריטטה

מנת חביתה פשוטה ומסורתית המוגשת בכל בית קפה בספרד לצד כוס יין. הטעמים המתקתקים-אדמתיים מושלמים לרוב עם פפריקה ואיולי. אחד הצעדים החשובים ביותר בהכנת המנה הזו הוא לחתוך את תפוחי האדמה באופן שווה כך שהם יתבשלו באותו זמן.

מתכון: כיכר השבת