ה-NFTs הכי מוזרים שאנשים קנו

Andrés Reisinger  Impossible Furniture

Andrés Reisinger

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
Andrés Reisinger  Impossible Furniture
Andrés Reisinger

בועה דיגיטלית

רק לנסות להבין מה זה "טוקן דיגיטלי" מצליח לבלבל, אפילו בעלי ידע טכנולוגי, אבל זה לא מונע מ-NFT להימכר במיליוני דולרים. המטרה, אחרי הכל, היא לייצר בלעדיות, כי בעלות על דבר מיוחד במינו - נגיד, ה"מונה ליזה" - היא שנות אור מצילום הציור במוזיאון. כשאתה קונה NFT, אתה בעצם קונה שורה של קוד תוכנה בלתי ניתן לשינוי ("האסימון") שמתעד מכירות; אתה משתמש במטבע דיגיטלי כמו ביטקוין כדי לבצע את הרכישה ב"בלוקצ'יין". זה מאפשר לך להוכיח שאתה הבעלים הבלעדי של נכס כלשהו, ​​בין אם זה ציוץ בטוויטר, חלקת "אדמה" במשחק וידאו, בירה בלתי ניתנת לשתייה, סרטון של חתול מגרגר או, לרוב, יצירות אמנות דיגיטליות. בכל אופן, אלו ה-NFTs הכי מוזרים שאנשים קנו.

A man with headphones, laughing and looking at his phone. He is sitting on the floor.
Sanja Radin/istockphoto

סימפוניה של נפיחות מוקלטות

מחיר: 85 דולר

כמובן שמישהו, איכשהו, היה חייב למכור פלוץ כ-NFT. האדם הזה היה אלכס רמירז-מאליס, שהקליט את הפלוצים שלו ושל חבריו במשך שנה ועשה מזה כסף. יש פלוצים בודדים למכירה ו"שנה קלנדרית אחת של פלוצים מוקלטים". סימפוניה של 52 דקות נמכרה ב-85 דולר שלמים - מחיר קטן לשלם כדי לא להריח.

עוד בנושא: עובדות מפתיעות על קקי

charmin.max-784x410.jpg
Charmin

נייר טואלט דיגיטלי

מחיר: 4,100 דולר

זה מגיע עם תצוגה פיזית שניתן לתלות ליד האסלה. כל ההכנסות הולכות לצדקה. 

עוד בנושא: עובדות מרתקות על נייר טואלט

taco_bell.max-784x410.jpg
Taco Bell

אוסף טאקו

מחיר: 69 מיליון דולר

האם הייתם משלמים על בוריטו שאתם לא יכולים לנגוס בו? מישהו שילם 69 מיליון דולר על אוסף ה-Taco Bell NFT הראשון. זה סכום כסף מגוחך, אבל לפחות כל הרווחים הלכו לקרן טאקו בל, ארגון צדקה למלגות נוער.

עוד בנושא: ג'אנק פוד שאפשר לאכול בלי רגשות אשם

image5.max-784x410_GPnjfa6.jpg
Krista Kim

בית וירטואלי

מחיר: 512,000 דולר

האמנית הקנדית, קריסטה קים, עיצבה בית וירטואלי בשם Mars House ומכרה אותו ביותר מחצי מיליון דולר. היא עיצבה את הבית להיות מדיטטיבי ומרגיע, ויצרה מרחב וירטואלי עם תוכנה המשמשת בדרך כלל ליצירת משחקי וידאו. הדרך היחידה שבה תוכלו לחוות את הבית היא באמצעות מציאות מדומה; לרוכש ישלח קובץ דיגיטלי תלת מימדי.

עוד בנושא: הבתים הכי יקרים של הסלבס

Andrés Reisinger  Impossible Furniture
Andrés Reisinger

ריהוט בלתי אפשרי

צריכים רהיטים דיגיטליים לבית הוירטואלי שלכם? המעצב הארגנטינאי אנדרס ריזינגר יכול לעזור. אמן הרהיטים מכר את מה שהוא מכנה "אוסף הרהיטים הבלתי אפשרי" - רהיטים סוריאליסטיים שלא נראים כל כך נוחים וניתן למקם אותם בכל חלל וירטואלי משותף בתלת מימד, אפילו במשחקים כמו מיינקראפט.

עוד בנושא: טרנדים עכשווים לעיצוב הבית

s_final_1copy.max-784x410.jpg
between two naps

מקל לכלבים

מחיר: 1,200 דולר

האם רקסי יעריך מקל שהוא לא יכול להביא? אז הנה מקל NFT בשווי של 1,200 דולר. הרוכש המאושר מקבל "יצירת אמנות מיוחדת במינה" - תמונה של המקל בדוא"ל - אך באופן ייחודי, גם את המקל בפועל! הוא נאסף ממדרכה בווסט וילג' עם "ריח רקוב של אשפה שהופך את האזור לבלתי עמיד בפני כלבים".

עוד בנושא: גזעי כלבים פופולאריים שכמעט ולא משירים פרווה

Screenshot_2022-03-21_101314.max-784x410.jpg
@SideEyeingChloe / foundation.app

Side Eyeing קלואי

מחיר: 73,953 דולר

בין אם אתם מזהים את השם "Side Eyeing Chloe" או לא, בהחלט ראיתם את המם בשלב מסוים. הפעוטה המתבוננת במצלמה בחשש הפכה לתגובה לכל תוכן שערורייתי. אמא שלה, קייטי קלם, החליטה להרוויח כסף ולהטביע את המם. הוא נמכר ב-73,953 דולר והכסף הלך לקרן הקולג' של קלואי.

עוד בנושא: זה מה שיקרה אם הציורים של הילדים שלכם יהפכו למציאות

Twitter home page.
RomanOkopny/istockphoto

הציוץ הראשון

מחיר: 2.9 מיליון דולר

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר, החליט למכור את הציוץ הראשון שלו (ובכלל) במכירה פומבית. בציוץ נכתב "רק מגדיר את ה-twttr שלי" ("just setting up my twttr"). הוא נקנה על ידי מנכ"ל חברת Malaysian blockchain. 

עוד בנושא: הפוסטים הראשונים של הסלבס באינסטגרם

Picking the right paint Paint Sample Color Swatch
JurgaR/istockphoto

צבעים

מחיר: 8,000 דולר

לא נראה שמישהו יכול להיות בעלים של צבע, אבל עכשיו זה אפשרי, בין אם זה אומר משהו או לא. חברה אחת יוצרת NFT של צבעים ספציפיים - 1,690 מהם - ומכניסה אותם לקטגוריות של "סטנדרטי", "אפי" ו"אגדי". היקר ביותר, צבע קפה, נמכר בסביבות 8,000 דולר. אם אתם רוצים צבע סטנדרטי עלוב, אפשר להשיג אחד ב-80 דולר.


GettyImages-1318637176.max-784x410.jpg
Tim P. Whitby / Stringer / Getty Images Entertainment / Getty Images Europe

בנקסי שרוף

מחיר: 380,000 דולר

קבוצת אמנים בשם Burnt Banksy התאגדה כדי לקנות הדפס מקורי של בנקסי תמורת 95,000 דולר. במקום לתלות על הקיר, הם החליטו להצית אותו במהלך שידור חי ביוטיוב, ולהרוס את הגרפיקה היקרה. לאחר מכן הם טבעו NFT של האירוע ומכרו אותו - תמורת החזר די טוב על ההשקעה. זו מעין גרסה מודרנית ל-Erased de Kooning.

numbers background
matdesign24/istockphoto

מספרים

מחיר: 4,500 דולר

בדיוק כמו צבעים, עכשיו אתם יכולים להיות הבעלים המאושרים של מספרים. פרויקט N מוכר מספרים כ-NFT שלמרבה הפלא, נקנו ונמכרו בכמה מאות דולרים, אם כי חלקם נמכרו במחירים גבוהים יותר. כנראה כי אלו היו מספרים טובים יותר. 

עוד בנושא: מחשבון אהבה נומרולוגי

Programming code abstract technology background of software deve
monsitj/istockphoto

קוד הרשת הכלל עולמית

מחיר: 5.4 מיליון דולר

הרשת הכלל עולמית (World Wide Web) הומצאה על ידי מדען מחשבים בריטי בשם סר טים ברנרס-לי בשנת 1989. הוא החליט למכור את הקוד המקורי עם חותמת הזמן כ-NFT בשם "This Changed Everything". 

iStock-176622672.max-784x410.jpg
PeopleImages/istockphoto

עור

מחיר: 5,000 דולר

אם מכירת חלקים מהגוף באינטרנט היא חלק מהעתיד, העתיד הוא עכשיו. הטניסאית הקרואטית, אולכסנדרה אוליניקובה, מכרה עור בגודל 15 על 18 סנטימטרים על זרועה הימנית תמורת כספי חסות. זה שטח פרסום, והקונה יכול להכתיב איזה קעקוע יהיה שם.

עוד בנושא: הקעקועים המסוכנים בעולם ומשמעותם

iStock-157680226.max-784x410.jpg
apomares/istockphoto

ציוץ מפסטיבל Fyre

מחיר: 80,000 דולר

אחד מהמשתתפים בפסטיבל Fyre, טרבור דהס, צייץ תמונה ידועה לשמצה של כריך עלוב שהוגש לו, ובשנה שעברה הפך את הציוץ הזה ל-NFT. הציוץ נמכר ב-80,000 דולר וטרבור השתמש בכסף כדי לשלם עבור השתלת הכליה שלו. לפחות משהו טוב יצא מהפסטיבל הזה.

עוד בנושא: ההונאות הכי גדולות של העשור

axieinfinityfeature.max-784x410.jpg
Axie Infinity

נכס במשחק

מחיר: 1.5 מיליון דולר

לקנות דברים במשחקים זה לא דבר חדש, אבל להפוך את הדברים האלה ל-NFT זה כן. בשנת 2021, משתמש במשחק Axie Infinity קנה חלקת אדמה דיגיטלית במשחק תמורת 1.5 מיליון דולר, מכירת הקרקע הדיגיטלית הגדולה ביותר שנרשמה באותה תקופה. מה הוא הולך לעשות עם הנכס היקר הזה? לגדל עליו מפלצות דיגיטליות חמודות, ככל הנראה.

עוד בנושא: משחקי קופסה מומלצים למתחילים

Screenshot_2022-03-21_103607.max-784x410.jpg
@DisasterGirl / foundation.app

Disaster Girl

מחיר: 473,000 דולר

ילדה קטנה נוספת המנצלת את התהילה המוקדמת שלה באינטרנט היא זואי רוט, הידועה גם בשם Disaster Girl. היא הצטלמה מחייכת מול בית שעולה באש, מה שגרם לזה להיראות כאילו היא התחילה את השריפה (זו שריפה מבוקרת, למרבה המזל). כעת, בשנות ה-20 המוקדמות לחייה, החליטה רוט להטביע את התמונה הדיגיטלית המקורית; והיא נמכרה בכמעט חצי מיליון דולר.

איך לגדל ילדים מאושרים? טיפים מבוססי מחקר

Close up of an NFT marketplace on a mobile phone
Jose Martinez Calderon/istockphoto

מאמר על NFTs

מחיר: 1,814 דולר

מאמר על NFT מאת סמנת' סוברמניאן ודיוויד יאנופסקי הוטבע ונמכר כ-NFT. הכסף נתרם לקרן המדיה הבינלאומית לנשים.

Pak_image.max-784x410.jpg
Wikimedia Commons

יצירת אמנות דיגיטלית קולקטיבית

מחיר: 91.8 מיליון דולר

לא, הנתון הזה אינו שגיאת הקלדה. אמן אנונימי בשם פאק יצר תמונה דיגיטלית פשוטה של ספֵירות על רקע שחור. היצירה נמכרה בחתיכות שנקראו מסות, שנמכרו בתחילה ב-525 דולר כל אחת. במשך יומיים בדצמבר, 28,983 קונים אספו 312,686 פריטים בשווי כולל של 92 מיליון דולר עבור יצירת אמנות בודדת. זה ה-NFT היקר ביותר שנמכר נכון לכתיבת שורות אלו.

Photo of Mike Winkelmann's face.
Photo of Mike Winkelmann's face. by Winkelmann, Mike. (CC BY-SA)

5,000 הימים הראשונים

מחיר: 69.3 מיליון דולר

אמן בשם ביפל יצר יצירת אמנות דיגיטלית בשם "5,000 הימים הראשונים" שהייתה מורכבת מ-5,000 תמונות שצילם פעם ביום מ-2007 עד 2020. המכירה הפומבית החלה ב-$100 עלובים, אבל חובבי מטבעות קריפטוגרפיים ו-NFT הקפיצו את המחיר לשחקים.

עוד בנושא: החתימות היקרות ביותר שנמכרו במכירה פומבית