Woman removing burnt cake from oven
lolostock/istockphoto

טעויות נפוצות במטבח שמסכנות את הבריאות שלכם

View Slideshow
Woman removing burnt cake from oven
lolostock/istockphoto

מתכון לאסון

ישנם הרבה סיכונים נסתרים בבישול ובחומרי הגלם. למרבה המזל, אם מכירים את הסיכונים הנפוצים ביותר, אפשר לנקוט צעדים פשוטים כדי להימנע מהם - ולהפוך את המטבח למקום בטוח ליצירתיות קולינרית. המשיכו לקרוא.


Close up of woman preparing plastic food boxes
lithiumcloud/istockphoto

מאחסנים מזון בקופסאות פלסטיק

מיכלי אחסון מזון מפלסטיק נוחים ושימושיים, אך הם עלולים להעביר כימיקלים מזיקים למזון. החומר הכימי ביספנול A, או BPA נמצא במיכלי אחסון מזון מפלסטיק לעתים קרובות. אנשים החוששים משיבוש פעילות הורמונלית או שפשוט רוצים להימנע מכימיקלים שעלולים להזיק, בוחרים במיכלי זכוכית, או לכל הפחות, פלסטיק המפרסם את עצמו כנטול BPA. 

עוד בנושא: המאכלים האלו מסוכנים אם לא מכינים אותם כראוי


Electrical Overload
tacojim/istockphoto

מעמיסים מעגלים חשמליים

קל להיסחף עם מכשירי חשמל שונים במטבח. עומס יתר על השקעים עלול להיות מסוכן ולהוביל לשריפות, הנמצאות בסיכון גבוה יותר להתפשט במטבח מלא בשמנים וחומרים דליקים אחרים.

עוד בנושא: דברים שיש לכם במטבח ואתם צריכים לזרוק


Freezer
hutchyb/istockphoto

מקפיאים אוכל חם

הצבת משהו חם, או אפילו חמים, ליד מזון קר עלולה לגרום למזון שהוקפא בעבר להפשיר חלקית. זה יכול גם להעלות את הטמפרטורה הכוללת של המקפיא, ולהעמיד את כל המזון בסיכון גבוה יותר לקלקול. 

עוד בנושא: טעויות בישול נפוצות


Preparing Chicken Dish
GMVozd/istockphoto

שוטפים עוף

בעת שטיפה של עופות, המים נוטים להתיז, מה שעלול לזהם משטחים נוספים במיץ עוף שעלול להכיל סלמונלה. שפים יוסיפו שזה גם שוטף את הטעם. 

עוד בנושא: טיפים וטריקים לבישול שעובדים מצוין


Woman cleaning kitchen
Tinatin1/istockphoto

זיהום צולב

לא ניתן להדגיש מספיק כמה חשוב לשטוף ידיים כשמתעסקים עם בשר נא, עופות או דגים. מעבר לכך, משטחים וסקוטשברייטים גם יכולים להיות מקורות זיהום. שימוש במגבות נייר או מטליות נקיות יחד עם מים חמים וסבון שמחסל חיידקים יכול לסייע בהפחתת הסיכון לזיהום צולב. 


Homemade Pickles
arlutz73/istockphoto
home disasters
diego_cervo/istockphoto

משאירים כיריים או תנור ללא השגחה

זה די ברור שלא מומלץ להשאיר להבה ללא השגחה, אך טבחים ביתיים רבים עושים את זה בדיוק. למרות שבדרך כלל אין בעיה, השארת תנור או כיריים דולקים, אפילו בטמפרטורה נמוכה, מהווה סיכון גדול לשריפה. הישארו תמיד בקרבת מקום והשגיחו באופן קבוע.


frozen meat
pedrojperez/istockphoto

מפשירים על השיש

הפשרה על השיש חושפת את שכבות המזון החיצוניות לטמפרטורות בהן החיידקים יכולים להתרבות כשהמרכז עדיין קפוא, ובסופו של דבר, זה מאריך את החשיפה לטמפרטורות המסוכנות. תמיד להפשיר במקרר או באמבט מים חמים.


Young girl eating batter
JGalione/istockphoto

טועמים בלילה גולמית

אלא אם כן הבלילה טבעונית, עדיף שלא ללקק את הכף. ביצים גולמיות יכולות להכיל סלמונלה, מה שעלול לגרום למחלות קשות ואף למוות. אם אתם רוצים לטעום את הבלילה בשביל לדעת אם צריך להוסיף משהו, שקלו לטעום לפני הוספת ביצים גולמיות.


Grilled Steak on frying pan
Lisovskaya/istockphoto

לא בודקים את טמפרטורת הבשר

בעולם הבישול, ישנם קיצורי דרך רבים ללא סיכונים של ממש, אך בדיקת טמפרטורת הבשר אינה אחת מהן. מדחום בשר הוא זול וקל לשימוש, ואז לא צריך לנחש אם הבשר התבשל לטמפרטורה בטוחה למאכל.

עוד בנושא: אביזרי מטבח שלא ידעתם שאתם צריכים


Dark chocolate brownies and straweberries
MonicaNinker/istockphoto

טמפרטורות קיצון וכלי זכוכית

כלי בישול מזכוכית אינם יקרים והם משמשים להרבה דברים במטבח. הדבר היחיד שהם לא יכולים לעשות הוא לעבור מקיצון טמפרטורה אחד למשנהו. המשמעות היא שלקיחת מנה חמה מהתנור והנחתה על משטח קר, או צלחת קרה מהמקפיא לתנור חם, עלולה למעשה לגרום להתנפצות הזכוכית. 


Dirty open oven - messy kitchen, Compulsive Hoarding Syndrom
brebca/istockphoto

מבשלים בתנור מלוכלך

תנור מלוכלך צובר שמן ולכלוך דביקים שניתן להצית בטמפרטורות גבוהות. לפני הבישול בטמפרטורות גבוהות, 250 מעלות ומעלה, שקלו לנקות את התנור. התהליך יכול להימשך מספר שעות, אך זוהי דרך פשוטה וקלה לשמור על התנור בטוח לכל טמפרטורת בישול.

עוד בנושא: טעויות ניקיון נפוצות


Cooking
Bill Oxford/istockphoto

משתמשים בסירים ומחבתות עם ידיות מתכת

כמה מכלי הבישול האיכותיים ביותר מפיצים חום באופן שווה, כולל לידיות, מה שאומר שאפילו נגיעה אחת קטנה עלולה לגרום לכוויה משמעותית. השתמשו בכפפה.


Messy Fridge
kuriputosu/istockphoto

מקרר לא מאורגן

יש דרך נכונה ולא נכונה לארגן את האוכל במקרר. בעוד שחלק מהדברים חשובים יותר מאחרים, אחד הדברים החשובים ביותר הוא לאחסן בשר נא בתחתית המקרר, אחרת מיץ גולמי עלול לטפטף ולגרום לזיהום צולב.


Smiling Cute Female how Cooking in the Kitchen
AleksandarGeorgiev/istockphoto

מבשלים עם בגדים רופפים ושיער פזור

למרות שזה עשוי להיראות כמו פרט קטן וחסר חשיבות, בגדים ושיער לגמרי יכולים לגעת באש או שמן חם. אפשר להימנע בקלות מהסיכון הזה. אם אין לכם כוח להחליף בגדים, שימו סינר.


Set of kitchen knives on a wooden cutting board
Bruce Peter Morin/istockphoto

משתמשים בסכינים עמומות

סכינים חדות יותר הן יציבות יותר, כך שלמעשה הן מובילות לפחות תאונות. סכינים עמומות דורשות הפעלת כוח ולחץ, ואז יש סיכוי גבוה יותר שהן יחליקו ממקומן.

עוד בנושא: דברים שאסור להתקמצן עליהם