TMTM

5PH/istockphoto

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
5PH/istockphoto

אחסון ושימור מזון

אחסון מזון נכון ישמור על המצרכים שלכם טריים לאורך זמן רב יותר ויחסוך לכם הרבה כסף ונסיעות לסופר. אז איך מאחסנים וחוסכים? המשיכו לקרוא וגלו

עוד בנושא:טיפים לאחסון בבית של מארי קונדו

PeopleImages/istockphoto

הקפיאו תוצרת עונתית

תוצרת טרייה שנמכרת בזמן העונה שלה היא זולה יותר. הקדישו זמן להקפאת פירות וירקות העונה שרכשתם כדי לחסוך כסף בחודשים בהם הם לא בעונה ומחירם עולה.

עוד בנושא: טיפים לבחירת פירות וירקות

jirateep sankote/shutterstock

אחסנו תפוחי אדמה לצד תפוחי עץ

בתפוחים יש חומר כימי המסייע לתפוחי האדמה להישאר טריים ומונע מהם לנבוט. אחסון של תפוחי אדמה לצד תפוחי עץ יאריך את חיי תפוח האדמה פי שניים.

עוד בנושא: דרכים שונות וטעימות לבשל תפוחי אדמה

Joshua Resnick/shutterstock

אחסנו חמאה על השיש

קל יותר למרוח חמאה כשהיא בטמפרטורת החדר. כלומר, ניתן להשתמש בפחות חמאה ולחסוך. החמאה לא מתקלקלת אם אתם משאירים אותה מחוץ למקרר למשך כמה ימים, אבל עדיין עדיף לאחסן כל פעם כמיות קטנות מהחמאה על השיש, מומלץ בכלי ייעודי לאחסון חמאה.

Iurii Stepanov/shutterstock

אחסנו שמן בבקבוקים קטנים

במקום לשמור שמן לבישול במיכל גדול, העבירו אותו לבקבוק קטן שניתן למלא מחדש. אחסנו את מיכלי השמן הגדולים במקום קריר וחשוך, הרחק מחום המטבח, כדי להאריך את חיי המדף.

Steve Cukrov/shutterstock

שמרו צנצנות

לאחסון מזון בצנצנות יש יתרונות רבים שמתורגמים לחיסכון. השתמשו בצנצנות ישנות שהכילו פעם רוטב, חמוצים, ריבה או מאכלים אחרים. רוב הצנצנות שקופות, כך שאפשר לראות את התכולה בצורה ברורה והן מגנות היטב על האוכל.

casanisaphoto/istockphoto
hedgehog94/i9stockphoto

העבירו את האוכל לקופסאות רב פעמיות

מזונות רבים נשארים טריים זמן רב יותר כאשר הם לא מאוחסנים באריזתם המקורית. החזיקו בבית מבחר של קופסאות פלסטיק או זכוכית לשימוש חוזר ואחסנו בהן דגנים, קמח, קטניות, תבלינים ועוד.

bhofack2/istockphoto

אחסנו קמח מחיטה מלאה במקרר

קמח מחיטה מלאה מכיל נבט חיטה שמתקלקל בקלות בטמפרטורות חמות. שמרו על רעננות הקמח ע"י אחסונו במקרר.

wwing/istockphoto

הקפיאו שאריות לארוחות עתידיות

זה מפתה לזרוק את מה שנותר מהתבשיל לפח, אבל זה כמו לזרוק כסף לפח. הקפיאו שאריות לארוחות עתידיות.

עוד בנושא: דרכים פשוטות לחסוך כסף בכל יום

Sisoje/istockphoto

הרחיקו תבלינים מאור שמש וחום

חום ואור שמש פוגעים בתבלינים והורסים את טעמם. הרחיקו את התבלינים מחום הכיריים ומאור טבעי. אפילו מקרר הוא אופציה טובה יותר ממשטח חם ושטוף שמש.

Valeriy_G/istockphoto

אחסנו מצרכים לפי קטגוריות

אם אתם לא מצליחים למצוא במזווה מצרך מסויים, סביר להניח שיצא לכם לא פעם להוציא כסף על משהו שכבר יש לכם בבית. אחסנו פריטים עם מטרה משותפת ביחד. לדוגמה, דבש ותה ביחד ומרכיבי אפייה ביחד.

Wollertz/shutterstock
woolzian/istockphoto

שמרו בננות בנפרד

הגז שהבננות מייצרות כשהן מבשילות מעודד פירות אחרים בסביבתן להבשיל מהר יותר ולכן עדיף לאחסן בננות הרחק מתוצרת אחרת.

Jasmina007/istockphoto

פירות וירקות - מה לאחסן במקרר ומה בחוץ

פירות מסוימים נשמרים טוב יותר במקרר, בעוד שפירות אחרים נשמרים טוב יותר בטמפרטורת החדר. הדרים, עגבניות ואבוקדו, למשל, מתאימים לאחסון מחוץ מקרר, אבל מלפפונים, פלפלים וגזר נשמרים טוב יותר בתוך המקרר. פירות מסוימים כמו תפוחים ואגסים מתאימים לשניהם.

Viorika/istockphoto

אחסנו אגוזים ופיצוחים במקפיא

לאגוזים יש תכולת שומן גבוהה והם יכולים להתקלקל תוך מספר ימים אם הם נחשפים לחום ואור שמש. אחסון פיצוחים ואגוזים במקפיא מאפשר רכישה של אריזות גדולות בהנחה כמותית ושומר על איכותם במשך מספר חודשים.

Qwart/istockphoto

שמרו על פריכות הסלרי עם נייר כסף

אם הסלרי מיועד לנשנוש כשהוא חי, הקראנץ' שלו חשוב. שמרו על גבעולי סלרי פריכים על-ידי עטיפתם בנייר אלומיניום בתוך המקרר.

Courtesy of amazon.com

השתמשו בלוכד גז אתילן

אפשר לאחסן מוצרים כמו Bluapple במגירת הפירות והירקות במקרר כדי לשמור על טריותם. המוצר סופג גז אתילן המופק מהתוצרת, ומאט את תהליך ההבשלה.

Roxana Bashyrova/shutterstock

תנו לגבינה לנשום

גבינה קשה תתייבש ותאבד מטעמה אם תישמר בצורה לא נכונה. הדרך הטובה ביותר לאחסן גבינה אינה במיכל פלסטיק, אלא עטופה בנייר אפייה, המאפשר לגושים או לפרוסות לנשום תוך שמירה על הטעם.

ozgurcoskun/istockphoto

השתמשו במכונת ואקום

מכשיר ואקום הוא השקעה חד-פעמית שמחזירה את ההשקעה וחוסכת כסף בטווח הארוך. אם אתם קונים באופן שגרתי נתחים גדולים של בשר או עוף בצורתו השלמה, אוטם ואקום יעזור לכם לאחסן מנות בודדות בבטחה למשך זמן רב.

mg7/istockphoto

אחסנו סוכר חום עם מרשמלו

כאשר סוכר חום מתייבש, הוא הופך לקשה ובלתי שמיש. כדי לשמור על הלחות, יש לאחסן סוכר חום עם מרשמלו או שניים בכלי אטום.

BrasilNut1/istockphoto

העבירו יין לבקבוק קטן

יין נהרס כאשר הוא נחשף לחמצן. אז אם נשאר לכם מעט יין בבקבוק, העבירו אותו לבקבוק קטן יותר עם פחות מרחב לאוויר וחמצן. אמנם זה פחות אסתטי, אבל בהחלט חכם יותר.

RistoArnaudov/istockphoto

אחסנו פטריות בשקיות נייר

הדרך הטובה ביותר לשמור על הפטריות היא לאחסן אותן בשקית נייר במקרר - שיטה המספקת איזון נכון של לחות ואוויר. כל הפטריות יוכלו להחזיק עד 10 ימים מבלי להירטב ולהתקמט.

Nils Petersen/shutterstock

הגדירו טמפרטורה אופטימלית במקרר

בקיץ, טמפרטורת המקרר צריכה להיות 4 מעלות, ובמקפיא מינוס 18 מעלות. בחודשי החורף, הטמפרטורה במקרר צריכה להיות 5 מעלות, ובמקפיא - מינוס 17.