אחסנו ניילון נצמד בפריזר - ועוד טריקים במטבח שיחסכו לכם עצבים וכסף

Unrecognizable woman holding avocado

Pekic/istockphoto

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
Unrecognizable woman holding avocado
Pekic/istockphoto

בזבזו פחות = חסכו יותר

בעוד שבישול אוכל בבית יקר פחות מארוחה בחוץ, תמיד יש דרכים לחסוך עוד יותר כסף. חלק מהטריקים הללו כרוכים בתוספת זמן קטנה, אבל התוצאה שווה את זה. המשיכו לקרוא.


Raw Organic Bunch of Bananas
bhofack2/istockphoto

הפרידו בננות

שמרו על בננות טריות יותר על ידי עטיפת הקצוות בניילון נצמד. זה עובד אפילו טוב יותר אם קודם מפרידים את הבננות ואז עוטפים. 

עוד בנושא: טיפים לבחירת פירות וירקות


Cling film rolling on a red background
KevinDyer/istockphoto

הקפיאו ניילון נצמד

גם לכם יצא להיאבק עם גליל ניילון נצמד? כנראה שכן. כדי למנוע בזבוז ועצבים, יש לאחסן את הניילון הנצמד בפריזר. כך יהיה קל יותר להפריד ולקרוע את הניילון.

Grated Cheddar Cheese
jurden/istockphoto

פרסו וגרדו את הגבינה שלכם בעצמכם

המחיר של הגבינה עולה כשהיא פרוסה וגרוסה מראש. במקום לשלם יותר עבור העיבוד הנוסף, עשו את העבודה בעצמכם. קנו גוש גבינה גדול, גרדו את מה שאתם צריכים ואז חתכו והקפיאו את כל מה שאתם לא מתכננים להשתמש בו בקרוב. זה גם יחסוך לכם השלמות בסופר.

עוד בנושא: כמה זמן אפשר להשאיר שאריות אוכל במקרר


Lemons on grey wooden background
5second/istockphoto

גלגלו לימונים

הוציאו יותר מיץ מפרי הדר על ידי גלגולו על גבי משטח קשה. לדוגמה, אם אתם זקוקים למיץ לימון טרי לרוטב לסלט או ללימונדה, גלגלו את הלימון בחוזקה על קרש החיתוך או השיש לפני החיתוך. תקבלו כמעט פי 2 מיץ. אגב, אם יש לכם לימון קמצן, אפשר לחמם אותו כמה שניות במיקרו.

עוד בנושא: דברים מדהימים שאפשר לעשות עם מיקרוגל


Cookie Background
DustyPixel/istockphoto
Baking Stills: Brown Sugar
Floortje/istockphoto

אחסנו סוכר חום עם מרשמלו

הוצאתם סוכר חום מהארון וגיליתם שהוא קשה כמו סלע? לא עוד. בפעם הבאה שאתם קונים סוכר חום הכניסו לתוך הקופסה כמה חתיכות מרשמלו. הטריק הזה מומלץ במיוחד אם אתם קונים סוכר חום לעיתים רחוקות.


Unrecognizable woman holding avocado
Pekic/istockphoto

שמרו על הגוואקמולי שלכם ירוק

סלט אבוקדו תוצרת בית יכול להשחיר מהר. מנעו שינוי צבע על ידי הנחת גרעין האבוקדו על הגוואקמולי. הטריק הזה לא ישמור על האבוקדו רענן לנצח, אבל כן למשך כמה שעות. ואם אנחנו כבר פה, אחסנו אבוקדו שאינו בשימוש עם פרוסת בצל כדי לשמור על טריותו.


Hand holding microwave door close up
GetUpStudio/istockphoto

מניעת התייבשות מזון מחומם

חימום שאריות מזון במיקרוגל יכול לייבש את האוכל. הפתרון הפשוט הוא להוסיף מעט לחות: עטפו במגבת נייר לחה כריכים או מאכלים אחרים עם לחם. אם אתם מחממים פסטה או בשר, הכניסו כוס מים למיקרוגל יחד עם המנה.

עוד בנושא: מאכלים שהם תמיד טעימים יותר למחרת


Frozen Herbs on a wooden table
Qwart/istockphoto

הקפיאו עשבי תיבול טריים

מרבית המתכונים דורשים לא יותר מכמה כפות של עשבי תיבול טריים, אבל מה לעשות שהם נמכרים בצרורות גדולים? אז יש מה לעשות. קצצו את כל מה שנשאר והקפיאו עם מעט מים במגשי קוביות קרח.

Baking parchment paper
Coprid/istockphoto

נייר שעווה לשמירת טריות הגלידה

גלידה עלולה לאבד את הנראות, הטריות והטעם אם היא לא נשמרת בכלי אטום המונע מחמצן לחדור פנימה. בכדי לשמור על הגלידה טרייה לאורך זמן, הניחו נייר שעווה ישירות על הגלידה ואז סגרו את המכסה.

Lemon Vinaigrette with Thyme
vanillaechoes/istockphoto
Pile of green, Iceberg lettuce
nolexa/istockphoto

קנו חסה שלמה

חסה שטופה וחתוכה מראש זה אחד מהדברים שפשוט צריך להפסיק לקנות. אם אתם רוצים חסה חתוכה בהישג יד  במקרר, אחסנו את החלקים החתוכים במיכל עם מגבת נייר יבשה. החליפו את מגבת הנייר כל כמה ימים או לפי הצורך.


Fresh eggs
Tomophafan/istockphoto

תעשו טסט לביצים לפני שזורקים אותן

אל תזרקו ביצים רק כי אתם לא בטוחים אם הן עדיין טריות. הניחו את הביצים בקערת מים קרים וזרקו רק את הביצים שצפות. הביצים ששקעו טובות לאכילה. בתיאבון.

עוד בנושא: דרכים שונות ופשוטות להכין ביצים