בזבזו פחות = חסכו יותר
בעוד שבישול אוכל בבית יקר פחות מארוחה בחוץ, תמיד יש דרכים לחסוך עוד יותר כסף. חלק מהטריקים הללו כרוכים בתוספת זמן קטנה, אבל התוצאה שווה את זה. המשיכו לקרוא.
Pekic/istockphoto
בעוד שבישול אוכל בבית יקר פחות מארוחה בחוץ, תמיד יש דרכים לחסוך עוד יותר כסף. חלק מהטריקים הללו כרוכים בתוספת זמן קטנה, אבל התוצאה שווה את זה. המשיכו לקרוא.
שמרו על בננות טריות יותר על ידי עטיפת הקצוות בניילון נצמד. זה עובד אפילו טוב יותר אם קודם מפרידים את הבננות ואז עוטפים.
עוד בנושא: טיפים לבחירת פירות וירקות
גם לכם יצא להיאבק עם גליל ניילון נצמד? כנראה שכן. כדי למנוע בזבוז ועצבים, יש לאחסן את הניילון הנצמד בפריזר. כך יהיה קל יותר להפריד ולקרוע את הניילון.
המחיר של הגבינה עולה כשהיא פרוסה וגרוסה מראש. במקום לשלם יותר עבור העיבוד הנוסף, עשו את העבודה בעצמכם. קנו גוש גבינה גדול, גרדו את מה שאתם צריכים ואז חתכו והקפיאו את כל מה שאתם לא מתכננים להשתמש בו בקרוב. זה גם יחסוך לכם השלמות בסופר.
עוד בנושא: כמה זמן אפשר להשאיר שאריות אוכל במקרר
הוציאו יותר מיץ מפרי הדר על ידי גלגולו על גבי משטח קשה. לדוגמה, אם אתם זקוקים למיץ לימון טרי לרוטב לסלט או ללימונדה, גלגלו את הלימון בחוזקה על קרש החיתוך או השיש לפני החיתוך. תקבלו כמעט פי 2 מיץ. אגב, אם יש לכם לימון קמצן, אפשר לחמם אותו כמה שניות במיקרו.
עוד בנושא: דברים מדהימים שאפשר לעשות עם מיקרוגל
כשאתם מאחסנים עוגיות ביתיות, בכלי אחסון כמובן, הניחו מעליהן פרוסת לחם. זה ישמור על הפריכות שלהן. החליפו את הלחם כל כמה ימים.
עוד בנושא: טיפים לאחסון נכון של מזון שיחסכו לכם הרבה כסף
הוצאתם סוכר חום מהארון וגיליתם שהוא קשה כמו סלע? לא עוד. בפעם הבאה שאתם קונים סוכר חום הכניסו לתוך הקופסה כמה חתיכות מרשמלו. הטריק הזה מומלץ במיוחד אם אתם קונים סוכר חום לעיתים רחוקות.
סלט אבוקדו תוצרת בית יכול להשחיר מהר. מנעו שינוי צבע על ידי הנחת גרעין האבוקדו על הגוואקמולי. הטריק הזה לא ישמור על האבוקדו רענן לנצח, אבל כן למשך כמה שעות. ואם אנחנו כבר פה, אחסנו אבוקדו שאינו בשימוש עם פרוסת בצל כדי לשמור על טריותו.
חימום שאריות מזון במיקרוגל יכול לייבש את האוכל. הפתרון הפשוט הוא להוסיף מעט לחות: עטפו במגבת נייר לחה כריכים או מאכלים אחרים עם לחם. אם אתם מחממים פסטה או בשר, הכניסו כוס מים למיקרוגל יחד עם המנה.
עוד בנושא: מאכלים שהם תמיד טעימים יותר למחרת
מרבית המתכונים דורשים לא יותר מכמה כפות של עשבי תיבול טריים, אבל מה לעשות שהם נמכרים בצרורות גדולים? אז יש מה לעשות. קצצו את כל מה שנשאר והקפיאו עם מעט מים במגשי קוביות קרח.
גלידה עלולה לאבד את הנראות, הטריות והטעם אם היא לא נשמרת בכלי אטום המונע מחמצן לחדור פנימה. בכדי לשמור על הגלידה טרייה לאורך זמן, הניחו נייר שעווה ישירות על הגלידה ואז סגרו את המכסה.
רוטב לסלט הוא פריט יקר שאתם ממש לא צריכים לקנות, מה גם שזה אחד הדברים שהכי קל להכין בבית. שלבו שמן זית וחומץ (לבן, אדום או בלסמי) לבסיס, והוסיפו תבלינים לפי הטעם. יש באמזון בקבוק לרוטב עם מתכונים. חמוד ומומלץ.
עוד בנושא: המוצרים הכי נמכרים באמזון
חסה שטופה וחתוכה מראש זה אחד מהדברים שפשוט צריך להפסיק לקנות. אם אתם רוצים חסה חתוכה בהישג יד במקרר, אחסנו את החלקים החתוכים במיכל עם מגבת נייר יבשה. החליפו את מגבת הנייר כל כמה ימים או לפי הצורך.
אל תזרקו ביצים רק כי אתם לא בטוחים אם הן עדיין טריות. הניחו את הביצים בקערת מים קרים וזרקו רק את הביצים שצפות. הביצים ששקעו טובות לאכילה. בתיאבון.
עוד בנושא: דרכים שונות ופשוטות להכין ביצים