TMTM

klosfoto/istockphoto

צ'יפיזם הוא מגזין עצמאי. ייתכן שנרוויח עמלה במידה ותבצעו רכישות דרך הקישורים שלנו. לקרוא עוד
klosfoto/istockphoto

בית מתוחזק = בית חסכוני

החורף בארץ קצר והאביב אוטוטו מגיע - וזה יהיה הזמן הכי טוב לטיפול ותחזוקה בבית. בעיות קטנות בבית יכולות להפוך במהירות לבעיות גדולות - והוצאות גדולות. אבל מה לתקן, אם בכלל? שמרו על תחזוקת הבית בעזרת הצ'קליסט הבא.

cmannphoto/istockphoto
amixstudio/istockphoto
AndreyPopov/istockphoto

סימני לחות

לחות מתמשכת היא אחד הגורמים הגדולים ביותר לנזקים בכל בית, ולכן בדיקה קבועה של טחב, עובש, נזילות, שלוליות, טפטופים וכדומה - במקומות ברורים ולא כל כך ברורים - שווה את זמנכם.

עוד בנושא: איך לזהות ולהסיר עובש בבית

AzmanJaka/istockphoto

חשמל

בעיות חשמל יכולות להיות מהמסוכנות והיקרות בבית כולו. חפשו חסימות מענפי עצים וחיווט חשוף. לא לשכוח להיפטר משקעים ומפצלים "פצועים". קל לזהות מפצל שעברו עליו דברים. לפח. אתם לא רוצים לשרוף את הבית. הזמינו חשמלאי במקרה הצורך.

עוד בנושא: מיתוסים על חיסכון בחשמל

C5Media/istockphoto

גג

חפשו והחליפו רעפים מעוותים או סדוקים כדי למנוע דליפות ונזקים יקרים. שימו דגש על אזורים של פתחי אוורור וכדומה. אתם לא רוצים להגיע למצב בו תאלצו להחליף את הגג כולו. ואם אתם כבר שם, חפשו גם צמחיה, אזוב או טחב.

רוצים בית מסודר? אלו הדברים שאתם צריכים לזרוק

JJ Gouin/istockphoto

ברזים מחוץ לבית

לאחר החורף, ברזים חיצוניים עלולים לפתח סדקים, ואפילו סדקים זעירים יכולים לגרום לדליפות משמעותיות. נזילות חיצוניות עלולות להוביל לנזקי מים פנימיים. בדקו היטב את הברזים החיצוניים וטפלו במידה ויש בעיה.

רוצים מטבח מסודר? אלו הדברים שאתם צריכים לזרוק

BanksPhotos/istockphoto

מרזבים

במקום להגיע למצב בו תאלצו להחליף את המרזב כולו, עברו עליו וחפשו פגמים. תיקונים נקודתיים לא יעלו הרבה כסף. 

Radovan1/Shutterstock

יסודות

כשחולף החורף, הסתכלו מקרוב על הבסיס מסביב לכל הבית ובדקו אם יש סדקים, קטנים ככל שיהיו. אנשי מקצוע יכולים לתקן בעיות כאלו בקלות אם ניגשים אליהן מוקדם מספיק. בעיות קטנות יכולות להפוך במהירות למספיק גדולות כדי לאיים על היציבות של הבית. 

veryulissa/Shutterstock

חלונות

עכשיו זה הזמן לפתוח, לנקות ולבדוק את החלונות. בדקו את האיטום ושימו לב לאזורים שבהם חומרים שונים נפגשים - אטימה הדוקה היא הנשק החזק ביותר נגד לחות. כאשר החלונות במצב טוב, חשבונות החשמל נמוכים יותר.

Indy Edge/Shutterstock

קירות חיצוניים

לכו סביב הבית וחפשו סימני חולשה או נזק, במיוחד מתחת לגג או המרזבים. שימו לב לבליטות או נזקי חרקים.

ronstik/istockphoto

מדיח

כן, זה המכשיר ששוטף את הכלים שלכם, כך שזה אולי נראה הגיוני לחשוב שהוא לא צריך ניקוי בעצמו, אבל מדיח הכלים זקוק למידה מסוימת של תחזוקה, או שהוא לא יחזיק מעמד כפי שהוא באמת יכול. מומלץ לבדוק את מסנן מדיח הכלים - בערך כל חודש או חודשיים - לרוקן אותו ולשמור עליו נקי. אם אתם רוצים להגדיל ראש, נקו את אטמי הגומי עם אקונומיקה - מחקר שנערך בשנת 2018 מצא כי אלה לרוב מכילים מקורות של זיהומים חיידקיים ופטריות.

עוד בנושא: איך לנקות את הדברים שהכי מעצבן לנקות

Viacheslav Nikolaenko/Shutterstock

עליית הגג

עליית הגג יכולה להיות מבחן לבריאות הכללית של הבית. בעיות גג ונזילות יתגלו שם קודם. סביר להניח שגם נזק של חרקים יתחיל בעליית הגג. חפשו בעליית הגג רטיבות או ריקבון בעץ כדי למנוע נזק פנימי יקר.

עוד בנושא: כך תחסכו בחשמל בחורף