healthy kale salad
michellegibson/istockphoto

יש דבר כזה יותר מדי שום: 24 סוגי סופר פוד שהם לא כל-כך סופר כמו שחשבתם

View Slideshow
healthy kale salad
michellegibson/istockphoto
Almonds
Elenathewise/istockphoto

שקדים

יתרונות אפשריים: שיפור בתפקוד המוח, עור חלק יותר
אבל: שקדים מציעים שפע של חלבון ושומן על בסיס צמחי, מה שהופך לבעיה כשצורכים אותם בכמויות גדולות. בנוסף, צריך 1.1 גלונים של מים לגידול שקד בודד. לא חבל?

Green Tea
grafvision/shutterstock

תה ירוק

יתרונות אפשריים: שיפור תפקוד המוח, טוב לדיאטה, חיסול רדיקלים חופשיים
אבל: למרות שתה ירוק מלא בנוגדי חמצון, כל מי שרגיש לקפאין יודע שתה ירוק יכול לגרום לצמרמורת, כאבי בטן וכאבי ראש, במיוחד כאשר צורכים יותר מכוס אחת ביום.

עוד בנושא: דיאטות טרנדיות שצריך לחשוב פעמיים לפני שמנסים אותן

Broccoli
ineskoleva/istockphoto

ברוקולי

יתרונות אפשריים: אנטי דלקתי, כולסטרול נמוך יותר, ויסות אסטרוגן
אבל: ברוקולי מכיל כימיקלים המסייעים בוויסות עודף האסטרוגן בגוף, אך יותר מדי ממנו עלול לשבש את האיזון הטבעי של ההורמונים ולהוביל למצב רוח לא יציב ובעיות אחרות. עבור אלו הנוטלים מדללי דם, הברוקולי יכול להפוך את התרופה ללא יעילה עקב ויטמין K גבוה. גם אלו הסובלים מתת-פעילות של בלוטת התריס צריכים להתרחק מברוקולי.

Cherries
mediaphotos/istockphoto

דובדבנים

יתרונות אפשריים: סיוע בשינה, אנטי דלקתי
אבל: קל לאכל יותר מדי דובדבנים, מה שעלול לגרום לבעיות בטן חמורות. יחד עם כאבים עזים והתכווצויות, אכילת דובדבנים עשירים בסיבים עלולה לגרום לשלשול והתייבשות. לא משנה מה, אל תאכלו את הגלעינים. אמנם גלעין בודד לא יזיק, אבל הם מכילים ציאניד.

עוד בנושא: אילו פירות וירקות מחזיקים יותר זמן ואילו פחות

Bell Peppers
skhoward/istockphoto

פלפלים

יתרונות אפשריים: ויטמין C, הפחתת הסיכון לחלות בסרטן
אבל: פלפלים יכולים לגרום לדלקת במעי אצל חלק מהאנשים. פלפלים מכילים גם סולנין, שעלול לשבש את תפקוד העצבים ולהוביל לעוויתות. בנוסף, פלפלים אינם מומלצים לאנשים הסובלים מדלקת מפרקים שגרונית או ניוונית.

Chili Peppers
JannHuizenga/istockphoto

פלפל צ'ילי חריף

יתרונות אפשריים: מחזק את העיניים, השיער והעור, הורדת לחץ דם
אבל: למרות שהרבה אנשים אוהבים חריף, הבטן שלהם לא תמיד מסכימה איתם. יותר מדי חריף יכול "להבעיר" את דרכי העיכול ולהוביל לשלשול, כמו גם להתכווצויות כואבות והרבה תחושות חרטה.

Watermelon
DeeNida/istockphoto

אבטיח

יתרונות אפשריים: ויטמין C, טוב לדיאטה
אבל: לאבטיח טעים ומתוק יש אינדקס גליקמי גבוה בלי הרבה שומן או חלבון שיאזנו את זה, מה שעלול להיות מסוכן עבור חולי סוכרת. מי שמנסה לדבוק בתזונה עם אינדקס גליקמי נמוך צריך להגביל את עצמו למנות קטנות לאחר הארוחה או לשלב אבטיח עם חטיף עשיר בחלבון ושומן.

עוד בנושא: טיפים לבחירת פירות וירקות

Beets
TalyaAL/shutterstock

סלק

יתרונות אפשריים: מערכת חיסון חזקה יותר, סיכון מופחת לסרטן
אבל: יחד עם הרבה סוכר, מה שעלול להיות בעייתי עבור אנשים עם בעיות סוכר בדם, סלק עלול גם לגרום לעצירות, להוריד את רמות הסידן ולהחמיר מחלת כליות.

Cabbage
Cozy Home/shutterstock

כרוב

יתרונות אפשריים: ניקוי מערכת העיכול, הפחתת הסיכון לסרטן
אבל: כרוב, בדומה לברוקולי, יכול לגרום לשיבוש בהורמונים, במיוחד כאשר הוא נצרך באופן גולמי. סלט כרוב או מרק כרוב משמשים לרוב כמזון דיאטטי המהווה אחוז גדול מצריכת המזון, מה שעלול להוביל לחוסר איזון במצב הרוח, בעיכול ובתפקוד המערכת האנדוקרינית.

011116 different ways to cook eggs 1 728

ביצים

יתרונות אפשריים: ייצוב אנרגיה, הגנה על תאי עצב
אבל: במהלך השנים נערך מספר שווה של מחקרים שטענו שביצים טובות לרמות הכולסטרול ובריאות הלב וכלי הדם, לעומת מחקרים שטענו שביצים דווקא מזיקות לכולסטרול, הלב וכלי הדם. בכל אופן, אכילת יתר של ביצים אכן יכולה להעלות את כל רמות הכולסטרול, כל ה-LDL הרע.

עוד בנושא: דרכים שונות ופשוטות להכין ביצים

Black Beans
Looker_Studio/shutterstock

שעועית שחורה

יתרונות אפשריים: ניקוי מערכת העיכול
אבל: שעועית שחורה עשירה בפחמימות, אז אם אתם מנסים לשמור על תזונה דלת פחמימות עם חלבון מבוסס צמחים, עדיף שתוותרו. שעועית שחורה יכולה להיות גם קשה לעיכול ולגרום לגזים ונפיחות עד 24 שעות לאחר האכילה. עבור אנשים הסובלים מבעיות בכליות, שעועית שחורה אינה אידיאלית בגלל תכולת זרחן גבוהה.

Quick-Cooking Oats
ff-photo/shutterstock

שיבולת שועל

יתרונות אפשריים: הפחתה סיכון למחלות לב
אבל: בעוד שיבולת שועל עשירה בסיבים תזונתיים, היא גם עשירה יחסית בפחמימות, במיוחד בבישול מהיר. בעיה נוספת היא התוספות המתוקות שלרוב מוסיפים לדייסת שיבולת שועל.

Roasted Brussels Sprouts
bhofack2/istockphoto

כרוב ניצנים

יתרונות אפשריים: ויטמין C, הפחתת הסיכון לחלות בסרטן
אבל: בדומה לכרוב, כרוב ניצנים עלול להזיק לכל מי שנוטה לחוסר איזון הורמונלי. אם הכרוב אינו מבושל היטב, הוא יכול להוביל לנפיחות וגז עם גופרית, שהוא לא נעים בתוך הבטן, או בחוץ.

Anti-Inflammatory: Turmeric
alexander ruiz/istockphoto

כורכום

יתרונות אפשריים: שיפור בתפקוד המוח, הפחתת הסיכון לחלות בסרטן, אנטי דלקתי
אבל: כאשר משתמשים בכורכום יתר על המידה, הוא יכול לגרום לבעיות עיכול, במיוחד שלשול, מה שמוביל להתייבשות וחוסר יכולת לספוג חומרים תזונתיים חיוניים אחרים מהמזון. חצי כפית ביום זה בהחלט מספיק.

garlic
Robert Daly/istockphoto

שום

יתרונות אפשריים: לחץ דם נמוך יותר, מניעת הצטננות ושפעת
אבל: אנשים רבים גילו שהם רגישים או חסרי סיבולת לשום. שום, במיוחד כאשר הוא לא מבושל, עלול לגרום לנפיחות לא נעימה וגירוי במעיים, יחד עם כאבי בטן עזים.

Carrots
DepositPhotos.com

גזר

יתרונות אפשריים: בריאות העיניים, הפחתת הסיכון לסרטן, לחץ דם יציב
אבל: אם אתם אוכלים יותר מדי גזר, גוון עורכם עשוי להפוך לצהבהב בגלל כמויות גדולות של בטא-קרוטן. בנוסף, צריכה מוגברת של גזר עשויה להסתכם בתזונה עשירה בסוכר. זה נכון במיוחד כשסוחטים גזר, מה שמסיר את כל הסיבים המסייעים באיזון הסוכר.

Anacin and Bananas
yipengge/istockphoto

בננה

יתרונות אפשריים: אנרגיה גבוהה
אבל: אכילה של יותר מבננה אחת ביום יכולה להוביל לעצירות. למי ששומר על המדד הגליקמי וצריכת העמילן שלו, בננה יכולה להיות האשמה העיקרית וצריך להוריד את צריכתה למינימום.

Fava Beans
Geo-grafika/istockphoto

פול

יתרונות אפשריים: הפחתה הסיכון למחלות לב, אוסטאופורוזיס ומומים מולדים
אבל: ככל שהקטניות גדולות יותר, כך קשה יותר לעכל אותן. פול דורש אנרגיה רבה ומייצר הרבה גז לא נעים בתהליך.

Simply Chocolate
solidcolours/istockphoto

שוקולד

יתרונות אפשריים: שיפור תפקוד המוח והלב, הקלה על כאבי מחזור
אבל: בשוקולד יש רכיבים שונים, שחלקם עלולים להחמיר מיגרנה או עצירות. כמובן שהשומן והסוכר גם מהווים בעיה. שוקולד זקוק למתינות רצינית כדי להיחשב בריא.

Avocado
Backgroundy/shutterstock

אבוקדו

יתרונות אפשריים: בריאות הלב, בריאות העור ומצב רוח יציב
אבל: למרות שאבוקדו עשיר בשומנים בלתי-רוויים בריאים ללב, הוא עדיין עתיר בשומנים - כך שאם אתם אוכלים אבוקדו ולא מצליחים לרדת במשקל, שקלו לקצץ בכמות. בנוסף, אבוקדו עלול לגרום לכאבי בטן, בחילה ושלשול אצל אנשים הסובלים מתסמונת המעי הרגיז.

bowl of kale
bowl of kale by Stacy Spensley (CC BY)

קייל

יתרונות אפשריים: חיזוק המערכת החיסונית, בריאות המעי
אבל: צריכה רבה מדי, בשילוב עם מחסור ביוד, עלולה לגרום לתפקוד מופחת של בלוטת התריס.

Protein Powder
Jean Pierre Pinochet/istockphoto

אבקת חלבון

יתרונות אפשריים: בריאות השרירים, חיזוק המערכת החיסונית
אבל: יותר מדי אבקת חלבון עלולה לגרום להתייבשות, נזק לכליות ופגיעה בעצמות. יש גם ספק אם יש בכלל צורך באבקת חלבון - רוב האנשים צורכים מספיק חלבון בתזונה היומיומית שלהם ואין הוכחה לכך שהאבקה אכן עוזרת לבנות או לתקן שרירים.

072716_cheap_whole_foods_prices_slide_15_fs
MaraZe/shutterstock

שמן קוקוס

יתרונות אפשריים: מחזק את שיער והעור
אבל: שמן קוקוס עשיר בשומן רווי, שיכול להעלות את רמת הכולסטרול הרע ואת הסיכון למחלות לב.

Spinach
Nataliya Arzamasova/shutterstock

תרד

יתרונות אפשריים: תכונות אנטי-מסרטנות, מקור טוב לברזל
אבל: תרד מכיל אוקסלטים ופורינים, מה שמגדיל את הסיכון לשיגדון (גאוט) ואבנים בכליות.